Gemeente Gemeente Kinrooi

Sup Clean Up Sailcenter Limburg

Helaas is het afval en met name plastic in de natuur een groot probleem. De gestrande containers op de Waddeneilanden drukken ons met de neus op de feiten wat vervuiling betreft. Er waren gelukkig veel mensen toegestroomd om te helpen. We worden ons met zijn allen steeds meer bewust van onze verantwoordelijkheid hierin. Het verwijderen van afval is niet alleen van belang bij deze excessen, het structureel verwijderen van afval langs de waterrand is van groot belang. Dit is waar Sup Clean Up zich voor inzet.

Sup Clean Up Sailcenter Limburg Sailcenter Limburg draagt graag bij aan een mooiere vaaromgeving. Het is tijd om ook ons steentje bij te dragen. Vandaar dat wij op 9 maart 2019 een Sup Clean Up houden. Hierbij gaan we afval aan de rand van de Maas en Maasplassen aan de Spaanjerdplas opruimen. Sailcenter Limburg zorgt voor de afvalzakken de supplanken en eventueel neopreen pakken.

Heb je geen ervaring op een supboard of ben je bang om in het water te vallen? Neem dan deel vanuit een kano of vanaf de wal.

Het programma

13.00 uur Verzamelen bij Sailcenter Limburg

13.15 uur Uitleg veiligheid op het water "suppen" in kouder weer en onderkoeling Lezing door de Reddingsbrigade Maasplassen

13.45 uur Gastspreker afval aan de Maaskant (onder voorbehoud).

14.15 uur Het water op met een tussenpauze met warme dranken

16.00 uur Afsluiting op de zeilschool

Wanneer

  • za 9 maart 2019 van 13u00 - 16u00

Prijs

10 euro

Waar

Sailcenter Limburg
Maasdijk 1 bus 2, 3640 Ophoven, 3640 Kinrooi