Gemeente Gemeente Kinrooi

37ste Blaaskapellenfestival

Al voor de 37ste keer organiseren wij, de Maasgalmkapel, ons jaarlijkse blaaskapellenfestival. Door de jaren heen is dit festival uitgegroeid tot een van de toppers in de blaaskapellenwereld. Het recept voor dit succes? Een flinke portie prachtige blaasmuziek, een stukje lekker eten en een vleugje gezellige sfeer.

Zaterdag 27 april 2019: Tsjechische muziekavond
Omwille van het grote succes van de voorgaande jaren staat op 27 april 2019 de Tsjechische topkapel “GLORIA” voor de elfde maal op het programma. GLORIA is "Europameister der Blasmusik" in de profklasse en dat bewezen ze al 10 jaar achter elkaar in Kessenich, steeds een volle zaal die enorm genoot van de spontane en geweldige sfeer en daarbij een super hoge muziekkwaliteit.
Ook voor de Maasgalmkapel zelf is het de elfde maal dat ze een optreden verzorgen tijdens deze spetterende muziekavond. 
Onze vrienden van de Reckheimer Musikanten uit Rekem (B) zullen ons 37ste Blaaskapellenfestival openen om 18u00.
Voorverkoop : 13 euro, kassa: 15 euro

Zondag 28 april 2019: Früh- und Spätschoppen
Zoals gewoonlijk starten we op zondag om 11u15 met het bekende Früh- und Spätschoppen. Ook dit jaar kunnen jullie weer genieten van verschillende blaaskapellen uit België, Nederland, Duitsland en Oostenrijk.
Onze speciale gast op zondag is de Oostenrijkse blaaskapel "Strawanzer Blasmusik". Deze 13 jonge, geëngageerde muzikanten, voornamelijk voormalige militairmuzikanten, drukken hun vreugde en passie voor muziek uit tijdens hun optredens. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit Moravische blaasmuziek aangevuld met vele andere stijlen en eigen composities.
Terwijl uw gehoor wordt gestreeld door de prachtige blaasmuziek, kunt u uw keel smeren met een heerlijk glas wijn of een koel streekbiertje. Aan onze zelfbediening kunt u ook genieten van een volledige warme maaltijd aan een schappelijke prijs.
De toegang tot deze geweldige dag is volledig gratis.
Elk jaar weten wij met dit festival zo'n 1500-tal bezoekers naar Kessenich te lokken. Die cijfers en de positieve reacties van bezoekers liegen er niet om: dit festival wilt u niet missen!

Om de sporthal aan de Meierstraat wat gezelliger te maken, wordt die omgebouwd tot een heuse concertzaal. Vooral het metersbrede schilderij “Kessenich in de bergen” is iets waar wij terecht fier op zijn. Samen met de prachtige geluidskwaliteit zorgt de inkleding voor een supergezellige en unieke sfeer.

Wanneer

  • za 27 april 2019 van 18u00 - 0u00
  • zo 28 april 2019 van 11u15 - 0u00

Prijs

15 euro
VVK: 13 euro

Waar

Sporthal De Dom
Meierstraat 46, 3640 Kessenich (Kinrooi)

Organisatie

Maasgalmkapel vzw

Downloads