Gemeente Gemeente Kinrooi

38ste Blaaskapellenfestival Kessenich

Al voor de 38ste keer wordt het Blaaskapellenfestival georganiseerd door de Maasgalmkapel uit Kessenich, die dit jaar ook 40 jaar bestaan. Door de jaren heen is dit festival uitgegroeid tot één van de toppers in de blaaskapellenwereld. Het recept voor dit succes!!! Een flinke portie prachtige blaasmuziek, een stukje lekker eten en een vleugje gezellige sfeer.

Zaterdag 25 april 2020: Tsjechische muziekavond

Omwille van het grote succes van de voorgaande jaren staat op 25 april 2020 de Tsjechische topkapel “GLORIA” voor de twaalfde maal op het programma. GLORIA is "Europameister der Blasmusik" in de profklasse en dat bewezen ze al meermaals in Kessenich. Ze speelden steeds voor een volle zaal, die enorm genoot van de kwaliteitsvolle muziek, vergezeld van een spontane en geweldige sfeer.

Ook de Maasgalmkapel zelf zal een optreden verzorgen tijdens deze spetterende muziekavond.

Voorverkoop: € 13 – Kassa: € 15 / www.maasgalmkapel.be of +32 89 564688

Zondag 26 april 2020: Früh- und Spätschoppen

Zoals gewoonlijk starten we op zondag om 11.15 uur met het bekende Früh- und Spätschoppen. Ook dit jaar kunnen wij weer genieten van blaaskapellen uit België, Nederland, Duitsland en Oostenrijk.

Onze speciale gast op zondag is de Oostenrijkse blaaskapel “Tidirium”. 12 jonge mannen uit de regio van Wenen, blaasmuziek op het hoogste niveau, authenticiteit en originaliteit, gecombineerd met veel liefde voor detail en het nodige beetje gekte, dat is blaaskapel Tidirium! Hun motto is: “We houden niet alleen van deze muziek, we LEVEN het ook!” Tidirium streeft ernaar om – in Oostenrijk en ver daarbuiten – de Böhmisch-Mährische blaasmuziek terug te brengen naar waar het hoort: in de harten van de mensen.

Terwijl uw gehoor wordt gestreeld door de prachtige blaasmuziek, kunt u uw keel smeren met een heerlijk glas wijn of een koel streekbiertje. Aan onze zelfbediening kunt u ook genieten van een volledige warme maaltijd aan een schappelijke prijs. De toegang tot deze geweldige dag is volledig gratis.

Elk jaar weten wij met dit festival zo’n 1500-tal bezoekers naar Kessenich te lokken. Die cijfers en de positieve reacties van bezoekers liegen er niet om: dit festival wilt u niet missen!

Om de sporthal aan de Meierstraat wat gezelliger te maken, wordt die omgebouwd tot een heuse concertzaal met een groot podium en een decor dat een hele muur in beslag neemt.

Vooral het metersbrede schilderij “Kessenich in de bergen” is iets waar wij terecht fier op zijn.

Samen met de prachtige geluidskwaliteit zorgt de inkleding voor een supergezellige en unieke sfeer.

  • Flyer Blaaskapellenfestival (Maasgalmkapel Kessenich) ©Maasgalmkapel Kessenich

Wanneer

  • za 25 april 2020 van 18u00 - 1u00
  • zo 26 april 2020 van 11u00 - 22u00

Prijs

15 euro
voorverkoop € 13, op zondag gratis toegang

Waar

Sporthal De Dom
Meierstraat 46, 3640 Kessenich (Kinrooi)

Organisatie

De Maasgalmkapel