Gemeente Gemeente Kinrooi

Moerasverhalen, dwaallichtjestocht door ’t duister broek

Hoe zag het grote moeras tussen België en Nederland er vroeger uit? Welke producten werden er geoogst, maar vooral: welke wezens spookten er rond? Wat is er nog over van het moeras en hoe kan het nu van dienst zijn? Dit kan je vanaf het najaar beluisteren en bekijken via een app: thuis of (nog beter) tijdens je moeraswandeling in het Kempen~Broek. Dat vieren we dan ook met een mysterieuze ...
Hoe zag het grote moeras tussen België en Nederland er vroeger uit? Welke producten werden er geoogst, maar vooral: welke wezens spookten er rond? Wat is er nog over van het moeras en hoe kan het nu van dienst zijn? Dit kan je vanaf het najaar beluisteren en bekijken via een app: thuis of (nog beter) tijdens je moeraswandeling in het Kempen~Broek. Dat vieren we dan ook met een mysterieuze avondlijke dwaallichtjestocht, ver van de bewoonde wereld!

Programma:
Vanaf 17u: wandelen langs de dwaallichtjes van 't broek
In onze uitvalsbasis het Woutershof krijg je info over het parcours en het downloaden van de Erfgoedapp op je smartphone. Met je gratis paar oortjes luister je tijdens het wandelen naar de moerasverhalen. Achteraf is het nakeuvelen geblazen bij een kom soep, streekbiertje of een hapje.

Praktisch:
- Laatste vertrek om 21u.
- De wandeling is 3,8 km lang.
- Denk je aan je (waterdichte) wandelschoenen en een opgeladen smartphone?
- We wandelen in het duister opdat de 'dwaallichtjes' optimaal zichtbaar zijn. Gelieve dus geen zaklamp te gebruiken!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • za 23 november 2019 van 17u00 - 22u00

Prijs

Gratis

Waar

Domein Woutershof
Grootbroekstraat 46, 3640 Molenbeersel (Kinrooi)

Organisatie

Regionaal Landschap Kempen en Maasland