Gemeente Gemeente Kinrooi

In de schaduw van Toon Hermans

Twintig jaar na het heengaan van Toon Hermans voorjaar 2000. Een warmhartige Vlaamse hommage aan de grootste Nederlandse amuseur, volkspoëet en filosoof van de levensblijheid.

Een hommage aan Toon Hermans door Herman Van Hove,
die meeslepend vertelt over zijn wonderlijke jaren als goede vriend en laatste manager van Toon. Lissa Meyvis geeft een hemelse nieuwe stem aan de liedjes die Toon zelf zijn mooiste vond.

Wat oorspronkelijk begon als een intieme voorstelling op de theaterzolder bij Herman Van Hove, kon meteen op veel bijval rekenen. Uitverkochte zalen, lovende recensies in de pers en juichende commentaren van het publiek.

"Zelden op een scène zo'n zuiver gepenseeld portret gezien als deze frisse aquarel over Toon Hermans" zegt Warre Borgmans, "Ik meen Toon Hermans nu beter te kennen dan wanneer ik hem in 't echt ontmoet zou hebben!"

Zo wordt de toehoorder dicht bij de magie van een Toon Hermans-voorstelling gebracht zoals alleen hijzelf ze kon brengen.

Of zoals Bart Peeters het verwoordde: “Toon Hermans geloofde in de hemel (niet in de rijstpap, maar laat dat een detail zijn) en je voelde hem goedkeurend glimlachen tijdens de voorstelling…”

2016 was hèt Toon-jaar. Zijn honderdste geboorteverjaardag.

In de schaduw van Toon Hermans werd als hommage aan Toon bij zijn honderdste geboortedag 97 keer opgevoerd in Vlaanderen en Nederland met als een van de hoogtepunten vijf staande ovaties dè tempel van Toon: Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Vijf jaar later wordt nu In de schaduw van Toon Hermans hernomen.
Het wordt een beperkte tournee, een hommage twintig jaar na het heengaan van Toon voorjaar 2000.

Wanneer

  • za 14 december 2019 van 20u00 - 22u00

Prijs

18 euro
Kassa: 22 €

Waar

GC De Stegel
Weertersteenweg 363, 3640 Molenbeersel (Kinrooi)