Gemeente Gemeente Kinrooi

Jeugdactiviteiten

De jeugddienst zet deze paas- en zomervakantie in op een reeks jeugdactiviteiten. In de zomervakantie zal er ook weer zes weken speelpleinwerking georganiseerd worden. We volgen daarbij nauwgezet de richtlijnen van Bataljong, de Ambrassade en de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking.

Tijdens de zomervakantie - van maandag 1 juli tot en met vrijdag 30 augustus - zijn er de volle acht weken leuke activiteiten gepland. Op donderdag 11 juli (Vlaamse feestdag) zijn er geen jeugdactiviteiten.

Alle activiteiten vind je terug in de UiT in Kinrooi (brochure). In mei komt de zesde editie van deze brochure uit met alle zomerse jeugdactiviteiten. Je vindt de link naar de UiT-brochures ook hieronder terug, samen met nog enkele andere interessante initiatieven.

Inschrijven?  
  • Inschrijven kan via de webshop van de gemeente. De inschrijvingen voor de activiteiten van de zomervakantie kan je inschrijven vanaf dinsdag 21 mei om 17u00.
  • Online inschrijven kan telkens tot en met de week voordien. Als je te laat bent voor de inschrijving kan je altijd even contact opnemen met de jeugddienst.
  • Maak in de webshop eerst een account aan op naam van de deelnemer, of log in met het rijksregisternummer. Daarna vind je onder het tabblad ‘activiteiten’ een overzicht van het aanbod. Een account aanmaken nog voor de inschrijvingen gestart zijn kan ook.

Het is erg belangrijk dat je alle stappen doorloopt in de webshop, het kind inschrijft (en niet de ouder, want dat zal niet lukken) en de items die je in het wagentje stopt ook ‘afrekent’ anders wordt de reservering niet geregistreerd!

Afspraken  
  • Na betaling is je inschrijving definitief. Als er minder dan een werkweek vóór de activiteit geannuleerd wordt, wordt het inschrijvingsgeld niet terugbetaald, tenzij bij voorlegging van een doktersbriefje. Annuleren kan alleen schriftelijk via mail naar jeugd@kinrooi.be.

  • Tenzij anders vermeld vertrekken de activiteiten steeds vanaf de parkeerplaats van  basisschool 3K te Nelisveld Kinrooi. Voor een vlot verloop vragen wij u de vertrek- en aankomsttijden te respecteren. Je stapt op daar waar je ook inschrijft. Schrijf je je in via de jeugddienst van Maaseik, dan stap je ook op bij de opstaplocaties van jeugddienst Maaseik. Dit omwille van organisatorische redenen.

  • In the picture... or not ?!
    Tijdens de activiteiten worden er foto’s gemaakt die later gebruikt kunnen worden in  gemeentelijke publicaties. Indien u wenst dat uw kind niet gefotografeerd wordt, gelieve dit te vermelden bij de inschrijving.

  • Bij uitstappen naar het buitenland is het noodzakelijk een Kids-ID mee te geven. De begeleiding kan deze in bewaring nemen.

  • Kinderen mogen een zakcentje meekrijgen. U maakt zelf met uw kind afspraken over de uitgaven hiervan. Wij adviseren niet meer dan €15 tot €20 euro mee te geven, afhankelijk van de uitstap. Prijzen voor eten zijn in een groot pretpark vaak duurder.
 
Speelpleinwerking
Tijdens de eerste 6 volle weken van de zomervakantie wordt er Speelpleinwerking georganiseerd. Je leest er alles over op deze pagina.
 
Meer info ?

Contacteer de jeugddienst in De Stegel via 089 30 08 43 of mail naar jeugd@kinrooi.be