Gemeente Gemeente Kinrooi

Investeer je mee in de WZC-zonnepanelen?

Gepubliceerd op  vr 26 apr 2024
Eén van de voorstellen tijdens het participatietraject kinrooimeemaken.be was initiatieven ontwikkelen waarbij inwoners mee kunnen investeren in duurzame energie. Dat kan nu met de onlangs geplaatste zonnepanelen op woonzorgcentrum Zorgvlied. Doe je mee?

Kinrooi zorgt samen met energiecoöperatie Ecopower en het Vlaams EnergieBedrijf voor zonnestroom op het dak van woonzorgcentrum Zorgvlied. Begin maart werden 509 zonnepanelen geplaatst. Deze worden 100% gefinancierd door burgers. Iedereen kan bijdragen aan duurzame energie en mee genieten van de voordelen, jij dus ook.

Hoeveel zonnepanelen liggen er?

Er liggen maar liefst 509 zonnepanelen op het dak, goed voor de opwekking van 215.300 kWh lokale groene stroom per jaar. Dat komt overeen met het verbruik van 62 gemiddelde Vlaamse huishoudens en zorgt jaarlijks voor 76 ton CO2 minder in onze lucht. Het woonzorgcentrum gebruikt het grootste deel van de elektriciteit ter plaatse aan een voordelig tarief. Zo vergroent Woonzorgcentrum Zorgvlied zijn stroomverbruik en verlaagt het zijn factuur. Het overige deel van de stroom wordt in het net geïnjecteerd en geleverd aan de coöperanten van Ecopower die ook klant zijn.


Kan ik ook mee investeren? Ja, dat kan!

Word coöperant van Ecopower en draag met een stukje van je spaargeld bij aan de lokale productie van hernieuwbare energie. Investeren doe je door een of meerdere coöperatieve aandelen te kopen met een waarde van 250 euro. Zo word je mede-eigenaar van de zonnepanelen op het WZC en van alle andere productie-installaties van Ecopower. Meer informatie vindt u op www.ecopower.be/ikdoemee.
 

Infomoment in het WZC

Wil je meer te weten komen over het project? Heb je interesse maar nog vragen? Op donderdagavond 23 mei 2024 om 19u30 organiseren gemeente Kinrooi, Woonzorgcentrum Zorgvlied en Ecopower een infosessie in het woonzorgcentrum. Dan geeft Ecopower een stand van zaken over de zonne-installatie en wordt er uitleg gegeven hoe je kan participeren. Vragen stellen kan natuurlijk ook. Wil je deelnemen aan de infosessie? Laat het even weten per mail aan omgeving@kinrooi.be of schrijf je telefonisch in via 089 70 03 00.