Gemeente Gemeente Kinrooi

Infosessies over milieu, klimaat en duurzaamheid

Gepubliceerd op  ma 22 apr 2024
Ook in 2024 heeft de dienst ruimte verschillende infomomenten of -sessies gepland omtrent duurzaamheid, milieu, klimaat en energie(besparen). Je bent van harte welkom om één of meer te volgen. Klik verder voor meer info en om je al in te schrijven.

Infoavond energiebesparende technieken

Tijdens deze infosessie op donderdag 6 juni 2024 om 19u30 in het gemeentehuis (zaal B10 bovenverdieping) krijg je praktische tips over energiebesparenden technieken.

Zonnepanelen, de thuisbatterij, de warmtepomp en ventilatiesystemen: renovatie en vernieuwing brengen almaar meer technologische apparatuur voor energiebesparing in je woning.

Deze energiebesparende apparaten zijn complex. Misschien is het jou niet helemaal duidelijk hoe ze werken? Hoe helpen ze jou om maximaal energie te besparen en je factuur te verlagen? Waarvoor kies jij het best?

Je krijgt het meest actuele antwoord op deze en andere vragen van onze specialist. Aan het eind van de infosessie ken je de nodige vuistregels om zelf aan de slag te gaan in jouw woning.

Je kan tijdens de infosessie natuurlijk ook vragen stellen

Inschrijven infoavond energiebesparende technieken - do 6 juni

Infosessie Mijn VerbouwBegeleiding

In maart besliste de gemeenteraad om in te stappen op Mijn VerbouwBegeleiding van Energiehuis Limburg. Dat betekent dat alle inwoners recht hebben op gratis onafhankelijk advies over het energetisch renoveren van hun woning. Klik hier voor meer info over dit aanbod. Heb je liever persoonlijk uitleg? Dan ben je op woensdag 12 juni om 19u30 welkom tijdens een infosessie in het gemeentehuis.

Inschrijven infosessie Mijn VerbouwBegeleiding - woe 12 juni

Zitdag energieleveranciersvergelijking

Op dinsdag 17 september 2024 kan je van 12u45 tot 17u00 op afspraak terecht in het gemeentehuis op een speciale zitdag. Medewerkers van Energiehuis Limburg helpen je dan om een vergelijking te maken van je mogelijke energieleveranciers. Je krijgt een antwoord op twee belangrijke en geen onterechte vragen:

  • Betaal jij niet te veel voor je energieverbruik?
  • Zit je bij de juiste energieleverancier?

Afspraak zitdag leveranciersvergelijking maken - di 17 sept

Infosessie snelle energiebesparing

Wie wil er in tijden van steeds hogere energiekosten zonder veel moeite en zonder grote investeringen niet besparen op zijn energiefactuur? Iedereen toch... In oktober (exacte datum nog te bepalen) in het gemeentehuis de gratis infosessie snelle energiebesparing. In anderhalf uur geeft een energiespecialist je praktische info over het energieverbruik van huishoudtoestellen, verwarming, verlichting en de digitale meter. Deze sessie op donderdag 3 oktober om 19u30 in het gemeentehuis zit boordevol verrassende energietips. Het is een organisatie in samenwerking met Bond Beter Leefmilieu en Fluvius dat de inschrijvingen verzamelt.

Inschrijflink volgt later - do 3 okt

Infosessie Mijn VerbouwLening en Mijn VerbouwPremie

Op donderdag 17 oktober 2024 is er om 19u30 een infosessie in het gemeentehuis over Mijn VerbouwLening en Mijn VerbouwPremie. Tijdens deze sessie geeft een specialist van Energiehuis Limburg je een heldere uitleg over de voordelige energieleningen en over de premies die je kan aanvragen.

Vragen die aan bod komen:

  • Welke voordelige leningen kan ik aanvragen? De Mijn VerbouwLening en het renovatiekrediet.
  • Voor welke werken kan ik lenen?
  • Waar vind ik onafhankelijk renovatieadvies?
  • Welke premies zijn er allemaal?
  • Waar kan ik terecht voor een premieaanvraag?
  • Waar moet ik rekening mee houden bij een energetische renovatie om premies te krijgen?

Tijdens de bijeenkomst kan je ook vragen stellen over deze en aanverwante onderwerpen.

Inschrijven infosessie Mijn VerbouwLening / Mijn VerbouwPremie - do 17 okt