Gemeente Gemeente Kinrooi

Infomarkt batterijpark GIGA Storage

Gepubliceerd op  ma 25 sep 2023
GIGA Storage plant de bouw van een nieuw batterijpark van 300 MW in Kinrooi. Om omwonenden en andere geïnteresseerden te informeren over de plannen, is er een infomarkt op donderdag 28 september van 16u00 tot 20u00 in GC De Stegel. 

België zet volop in op de energietransitie. Dit betekent dat we overschakelen naar duurzame en hernieuwbare energie, zoals zonne- en windenergie. Hierdoor groeit ook de nood aan voldoende opslagcapaciteit. Daarom heeft GIGA Storage plannen om een batterijpark van bijna 300 MW te bouwen in de Molshofstraat in Kinrooi, naast het hoogspanningsstation Van Eyck. 

Tijdens een infomarkt geven de experten van GIGA Storage meer uitleg over het ontwerp, de werking, de inplanting en de timing van het project. Iedereen is doorlopend welkom op de infomarkt op donderdag 28 september vanaf 16u00 tot 20u00 in GC De Stegel.

Inschrijven kan via https://bit.ly/infomarkt-Kinrooi. Dit is wenselijk om het aantal bezoekers in te kunnen schatten maar geen must. Je mag ook zo vrij binnen lopen tussen 16u00 en 20u00. Kan je niet aanwezig zijn maar wil je wel meer weten over dit project? Dan kan je een kijkje nemen op de projectpagina https://giga-storage.be/projecten/.