Gemeente Gemeente Kinrooi

Hoe je tweede AstraZeneca vervroegen

Gepubliceerd op  wo 30 jun 2021
Wie na 7 juli ingepland is om na twaalf weken de tweede prik AstraZeneca te krijgen, kan de tweede inenting vervroegen. Vaccinatiecentrum de Borg voorziet hier binnenkort vijf vervroegingsmomenten voor. Lees verder hoe je de tweede inenting AstraZeneca kan vervroegen.

Enkel wie vanaf 29 april 2021 de eerste Astra-Zeneca prik kreeg, kan de tweede inspuiting vervroegen. Mensen die deze of volgende week ingepland staan voor hun tweede prik kunnen niet vroeger komen.

Vanaf donderdag 1 juli kan iedereen die in aanmerking komt voor een vervroegde tweede inenting, zijn of haar tweede afspraak wijzigen. Dat kan op twee manieren:

Via de bevestigingsmail van je tweede dosis:

1. Zoek de bevestigingsmail van je tweede afspraak op in je mailbox
2. Klik in de mail op “afspraak annuleren
3. Annuleer je afspraak in Doclr
4. Dan zijn er twee opties om een nieuwe afspraak te plannen: ofwel maak je die rechtstreeks in Doclr via de knop “Boek je afspraak opnieuw in”, ofwel klik je in de bevestigingsmail van je annulatie op de knop “Nieuwe afspraak maken”.
5. Vul je gegevens aan en aanvaard de voorwaarden
6. Kies een moment op een dag dat jouw vaccinatiecentrum AstraZeneca vaccineert, dat voor jou past in de agenda. Dat moet tussen de 51 en 89 dagen na je eerste dosis zijn.
7. Bevestig je afspraakmoment. Schrijf voor alle zekerheid jouw nieuwe afspraakmoment op!
8. Je ontvangt een bevestigingsmail voor je nieuwe afspraakmoment, indien je e-mailadres correct geregistreerd staat in het systeem.
zie ook download hieronder voor uitgebreide Doclr-handleiding 


Via het callcenter van vaccinatiecentrum De Borg (089 27 17 00):

Mensen die uitgenodigd werden via Qvax of rechtstreeks door het vaccinatiecentrum (bijvoorbeeld aan het einde van de dag) hebben geen bevestigingsmail van een tweede afspraak. Zij kunnen enkel telefonisch de tweede afspraak vervroegen. Dat geldt tevens voor mensen met de bevestigingsmail die problemen ondervinden bij het bovenstaand stappenplan. Het callcenter 

Ter info geven we nog even de vervroegingsmomenten mee die het vaccinatiecentrum in eerste instantie voorziet:
- woensdag 7 juli van 9u00 tot 16u00
- vrijdag 16 juli van 13u00 tot 17u00
- vrijdag 23 juli van 13u00 tot 17u00
- vrijdag 30 juli van 9u00 tot 13u00
- vrijdag 6 augustus van 17u00 tot 21u00
Het vaccinatiecentrum voorziet voldoende afspraakmomenten voor zij die willen vervroegen. Indien nodig zullen er bijkomende momenten georganiseerd worden. 

Tot slot nog twee belangrijke zaken:
- aanvragen per e-mail om een afspraak te verzetten, worden niet behandeld.
- en nogmaals: vervroegen kan enkel voor wie na 12 juli ingepland was voor de tweede prik