Gemeente Gemeente Kinrooi

Hoe wil jij 50 jaar Kinrooi vieren?

Gepubliceerd op  ma 05 okt 2020
2021 is het jaar dat de fusie 50 kaarsjes mag uitblazen. Misschien staat je hoofd in coronatijden niet echt op feesten of heb je er net extra veel zin in. We blijven positief en vragen je hulp via ons burgerparticipatieplatform: denk en beslis mee wat er georganiseerd zal worden,

Van 5 tot 31 oktober kun je online op kinrooimeemaken.be je ideeën over het project 50 jaar Kinrooi indienen. Alle ideeën zijn zichtbaar en het is ook mogelijk om jouw mening over een ander idee te geven. Aan het einde van deze eerste fase analyseert een werkgroep de bijdragen en wordt er een eerste selectie gemaakt op basis van de criteria die je ook online kan raadplegen. Een idee moet bijvoorbeeld haalbaar zijn in tijd, moet een meerwaarde zijn voor de lokale bevolking en moet een bepaald aspect van Kinrooi in de verf zetten.

Registreer je !
Log je voor de eerste keer in op kinrooimeemaken.be? Een account maken is heel eenvoudig. Surf naar kinrooimeemaken.be, klik rechtsboven op registreren en volg de stappen. Daarna heb je volledige toegang tot het project. Om zelf een idee te kunnen lanceren of om je mening te geven over iemand zijn voorstel, moet je je registreren met een voornaam, naam en mailadres. Het kan ook zeer gemakkelijk via een Facebook- of Google-account. Enkel je voornaam en naam is zichtbaar bij de post of reacties. Registreren maar, post je voorstellen en/of stem op je favoriete ideeën.

Tijdlijn in drie fasen
Dit online participatie(feest)traject verloopt in drie fasen. Als je een goed idee of voorstel hebt, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk en zeker vòòr 31 oktober 2020 op het e-platform te posten. Dan is de eerste fase van ideeën verzamelen immers afgelopen. Vergeet je idee of voorstel niet te delen met kennissen en vrienden! Zij kunnen stemmen of reageren op de ideeën op het platform.

Check de resultaten
Vanaf 9 november kan je stemmen op de ingediende ideeën. De resultaten daarvan en een plan voor de uitvoering van de geselecteerde ideeën worden vanaf 30 november bekend gemaakt. Doe direct mee en post je feestidee op kinrooimeemaken.be!