Gemeente Gemeente Kinrooi

Halfweg de Kinrooise zomerschool

Gepubliceerd op  di 23 aug 2022
De eerste schooldag - 1 september 2022 - komt steeds dichterbij maar in Kinrooi zitten een 30-tal leerlingen al meer dan een week terug op de schoolbanken. De derde editie van de zomerschool, een gemeentelijk initiatief dat al enkele jaren zijn nut bewezen heeft, is halfweg.

Vijf juffen en een stagiaire - Sofie, Jolien, Kaat, Jolyn, Lotte en Reile - stomen een 30-tal leerlingen klaar voor de start van het nieuwe schooljaar in een traject van twee weken. Het initiatief van de zomerschool ontstond eigenlijk omdat de corona-pandemie een invloed had op de schoolse prestaties van sommige leerlingen.

In 2020 telde de Kinrooise zomerschool 19 leerlingen. Vorig jaar zaten er 28 leerlingen in de zomerklas. Dit jaar staat de teller op 31 deelnemers. Het concept van voormiddag les en een meer ontspannende namiddag met sport en spel is hetzelfde gebleven en we zijn er van overtuigd dat het ook – nu corona niet meer de reden erachter is – erg nuttig is voor de leerlingen. Als je met gemiddeld 1 leerkracht voor 5 leerlingen gericht kan werken aan een bepaalde achterstand, is dat immers zeer effectief en heeft dat een gunstig effect dat op 1 september nog steeds voelbaar zal zijn.

Het gemeentebestuur krijgt van de lagere scholen een lijst met leerlingen die volgens de klasleraar uitgenodigd mogen worden voor de zomerschool. Zij hebben dan de vrije keuze om al dan niet de zomerschool te volgen. 31 leerlingen gingen dit jaar in op de uitnodiging. Zij zitten verdeeld in vier klasjes. In één van die vier – ingericht voor kinderen van Oekraïense origine – wordt er enkel rond taal  - dus zonder wiskunde - gewerkt.