Gemeente Gemeente Kinrooi

Infosessies wegkapiteins, signaalgevers, enz...

Gepubliceerd op  vr 05 apr 2019
In de lente breekt de tijd voor groepswandelingen- en fietstochten aan. Ook motorrijders rijden dan weer in groep de weg op. Maar deze verplaatsingen in groep zijn in het hedendaagse verkeer niet altijd zonder risico. Daarom organiseert de provincie gratis infosessies voor diverse begeleiders.

In de maand mei zijn er vier gratis informatieve sessies over de rechten en plichten van groepsbegeleiders in het verkeer. Alle sessies vinden plaats in het provinciehuis (Boudewijnzaal, Universiteitslaan 1 te Hasselt). Ze zijn niet bedoeld voor gemachtigd opzichters.

dinsdag 7 mei - infosessie Wegkapiteins-fietsers
voor begeleiders van groepen van 15 tot 150 fietsers (niet voor wielerwedstrijden)
minimum leeftijd: 21 jaar

donderdag 9 mei - infosessie Wegkapiteins-motorrijders
voor begeleiders van 15 of meer motorrijders in groep
minimum leeftijd: 25 jaar

dinsdag 14 mei - infosessie Groepsleiders
voor begeleiders van groepen voetgangers (oa jeugdverenigingen)
minimum leeftijd: 18 jaar

donderdag 16 mei - infosessie Gemachtigd signaalgevers
bij culturele, sportieve en toeristische evenementen, wielerwedstrijden en niet-gemotoriseerde sportwedstrijden of competities
minimum leeftijd: 18 jaar

Deelnemers zijn welkom in het provinciehuis vanaf 18u30. De infosessie start om 19u00 en eindigt rond 21u00. Na de infosessie is er nog koffie met gebak en krijgt iedere deelnemer een fluohesje, een C3-stopbordje en een driekleurenarmband. Deelname is gratis maar men dient wel vòòr 28 april digitaal in te schrijven via deze site.

Voor meer info over deze sessies kan u tijdens kantooruren tot 16u00 bellen naar 011 23 83 85 of de site van de provincie eens bekijken.