Gemeente Gemeente Kinrooi

Goed resultaat in enquête toerisme

Gepubliceerd op  ma 14 jun 2021
Toerisme Vlaanderen en RivierPark Maasvallei voerden in april en mei een bevraging uit. Het onderzoek peilde naar het draagvlak voor toerisme en naar de kennis omtrent het RivierPark Maasvallei. Kinrooi is met de deelgemeenten Ophoven, Geistingen en Kessenich goed vertegenwoordigd en scoorde goed.

De resultaten van de bewonersbevraging over toerisme werden afgelopen week bekend gemaakt. Ze vond plaats in elf gemeenten aan beide kanten van de oever. In totaal namen hier 994 inwoners aan deel, waaronder een 10% uit Kinrooi. De algemene resultaten uit het onderzoek zijn zeer positief. Misschien las u afgelopen week in Het Belang van Limburg al wel dat 70% van de inwoners uit de Maasvallei het toerisme steunt en 92% verwacht dat de unieke natuur beschermd wordt.

Kinrooi liet zeer positieve resultaten optekenen. Zo ging 79% van de ondervraagde personen akkoord met de stelling dat Kinrooi zichzelf als toeristische bestemming mag omschrijven. Bij een toeristische bestemming horen zowel lusten als lasten. Dit onderzoek wees uit dat voor 88% van de respondenten de voordelen opwegen tegen de nadelen. Maar het is bovenal de betrokkenheid, de kwaliteit van de voorzieningen en de trots/fierheid op het gebied die er bovenuit staken.

Het resultaat bevestigt dat de gemeentelijke visie op toerisme volledig strookt met hetgeen de inwoners verwachten. Kinrooi is een mooie gemeente die druk bezocht wordt door zowel fietsers, wandelaars als gasten die voor een langere tijd willen verblijven. De rust, de natuur en het water zijn dé ingrediënten om enkele dagen te onthaasten.