Gemeente Gemeente Kinrooi

Gemeenteraad vanavond online

Gepubliceerd op  di 06 apr 2021
Wegens paasmaandag wijkt de gemeenteraad deze maand af van de traditionele eerste maandag van de maand. Vanavond om 20u00 komen ze online samen en geïnteresseerden kunnen opnieuw online de zitting volgen.

Naar aanleiding van de coronamaatregelen zal er géén fysieke samenkomst van de gemeenteraad zijn. De raadzaal wordt ingeruild voor diverse andere locaties want ieder raadslid zal vanachter zijn of haar laptop aan de gemeenteraad deelnemen.

Wie de openbare gemeenteraadszitting wil volgen, hoeft zich niet naar het gemeentehuis te verplaatsen. Iedereen die dat wil, kan online de zitting volgen als bezoeker. U kan zien en horen wat er besproken maar de raadsleden kunnen u niet horen of zien. Om het begin niet te missen, kan u zich best al aanmelden vanaf 19u50. Dat gaat als volgt:

1 Klik op deze link. Dat kan nu al maar de live uitzending start op dinsdag 6 april om 19u50. 

2 Heeft u Microsoft Teams op uw computer staan? Dan kan u inloggen en de zitting bekijken en kan u de volgende stappen overslaan. Heeft u geen Microsoft Teams op uw computer geïnstalleerd? Klik dan rechts op "bekijken op het web" en vervolg met onderstaande stappen.

3 In het volgende venster, wordt gevraagd hoe u wil deelnemen aan het live event. Klik op "anoniem deelnemen". 

4 Vanaf dan kan u de digitale gemeenteraad volgen. Ter info vindt u hieronder de agenda van de zitting van vanavond. Wil u de zitting niet langer volgen, klik dan op "verlaten".  

Hieronder bij de downloads vindt u ook nog een uitgebreidere handleiding om online te kunnen volgen alsook de beknopte agenda van de gemeenteraad.

* foto genomen voor corona(maatregelen)