Gemeente Gemeente Kinrooi

Gemeente en UNIZO #samentegencorona

Gepubliceerd op  vr 10 apr 2020
Het gemeentebestuur en UNIZO Kinrooi hebben de handen in elkaar geslagen voor de zorgverstrekkers en de lokale ondernemers. Deze avond werden enkele initiatieven voorgesteld waarbij men #samentegencorona verder strijdt.

De gemeente en UNIZO Kinrooi zijn niet aan hun proefstuk toe wat betreft nuttige samenwerkingsverbanden. De campagne met de AED-toestellen om Kinrooi hartveilig te maken en recent nog de bolderkarren voor de Mooimakers waren al mooie initiatieven. De strenge maatregelen tegen het Corona-virus waren nu de impuls om de plaatselijke ondernemers en de zorgverstrekkers een extra hart onder de riem te steken. 

100 beschermingspakketten voor zorgverstrekkers
De zorgverstrekkers - zowel als zelfstandige of in vrij beroep - staan dag en nacht klaar in deze crisistijden. Geïnspireerd door de acute nood aan persoonlijke beschermingsmiddelen, schenken de gemeente en UNIZO Kinrooi een 100-tal eerstelijns zorgpakketten. Dat bevat twee flessen desinfecterende handgel, een doos met antiallergische wegwerphandschoenen, een setje met drie hoogwaardige mondmaskers en een plexiglas gezichtsscherm. Op die manier willen de initiatiefnemers de zorgverstrekkers helpen om zichzelf te beschermen zodat ze hun zorgtaken kunnen blijven uitoefenen.

Winkelhieren dankzij www.shopinkinrooi.be  
Voor de Kinrooise ondernemers is sinds enkele dagen de website www.shopinkinrooi.be geactiveerd.  Hierin kan iedere zelfstandige aangeven op welke wijze hij of zij momenteel bereikbaar is.  De ondernemers hebben het geweer van schouder moeten veranderen door de strenge corona-maatregelen.  Via deze website kunnen ze aangeven op welke wijze goederen kunnen besteld, afgehaald of geleverd worden. Zo weten de klanten hen meer dan ooit te vinden en kunnen we het winkelhieren - zoveel mogelijk lokaal aankopen - ook stimuleren.

Vloerstickers voor social distance
Voor de handelaars die open blijven, zijn er functionele vloerstickers voorzien. Die moeten de klanten helpen om de social distance-regels te respecteren. Het mag duidelijk zijn dat deze crisis alleen maar overleefd wordt door solidair te zijn. #samentegencorona zullen we er geraken.   

Iedere inwoner in Kinrooi mag eerstdaags een huis-aan-huisfolder met nadere info over de hogergenoemde initiatieven in de bus verwachten. De zorgverstrekkers kregen tevens nog een pakketje met Kinrooise asperges en verse eitjes voor een lekker paasmenu te maken. Bekijk hier de video waarmee deze actie aangekondigd werd.