Gemeente Gemeente Kinrooi

Opleiding gemachtigde opzichters

Gepubliceerd op  di 10 jan 2023
U kent ze wel: de vrijwilligers die dagelijks in weer en wind bezig zijn om de kinderen veilig van en naar school te begeleiden. De provincie organiseert dit voorjaar een opleiding tot gemachtigd opzichter. Hopelijk komen er in Kinrooi op die manier binnenkort enkele helpende handen bij.

De provincie Limburg organiseert deze opleiding al voor de twaalfde keer. Al meer dan 4.000 Limburgers volgden deze opleiding. Iedereen van minstens 18 jaar kan gemachtigd opzichter worden. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje vrije tijd en een vrijwillige inzet voor de verkeersveiligheid.

Waarom
Gemachtigd opzichters zijn een onmisbare waarde in de dagelijkse mobiliteit van zwakke weggebruikers. Je maakt het verkeer veiliger voor groepen kinderen, scholieren, ouderen en personen met een beperking, door hen veilig te laten oversteken.

De opleiding
De opleiding is een mooie samenwerking tussen het provinciebestuur, de lokale politie en de Limburgse gemeenten en steden. De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Het provinciebestuur organiseert de theoretische opleiding meermaals digitaal via Microsoft Teams op 1, 6, 13 en 15 februari. Het praktisch gedeelte vindt nadien plaats op verschillende locaties in Limburg in samenwerking met de lokale politie. 

Als je de korte, tweedelige opleiding hebt gevolgd, krijg je van de burgemeester de machtiging en de verantwoordelijkheid om als gemachtigd opzichter op te treden. Je krijgt van het provinciebestuur ook een volledige uitrusting cadeau. Zo kan je meteen aan de slag. De opleiding én de uitrusting zijn volledig gratis.

Inschrijven
Inschrijven kan zolang er plaatsen beschikbaar zijn voor de theoretische opleiding van je keuze! Surf snel naar www.limburg.be/gemachtigdopzichter voor meer info én het inschrijfformulier. Vragen? Neem contact op met de afdeling Mobiliteit van de provincie Limburg, via mobiliteit@limburg.be of tel. 011 23 83 40.