Gemeente Gemeente Kinrooi

Geen extra besmettingen na tweede test BKO

Gepubliceerd op  do 18 feb 2021
Gisteren - woensdag 17 februari 2021 - was sporthal De Schans opnieuw omgebouwd tot corona-testcentrum. In totaal boden 169 betrokkenen zich aan voor de tweede test na de besmetting in ’t Speel-nestje vorige week. Het resultaat is uitstekend want er kwam geen enkele positieve test meer bij.

Alle betrokkenen werden telefonisch al op de hoogte gebracht van het goede nieuws.

Na een belactie naar alle ouders werden vorige week donderdag 178 betrokkenen uitgenodigd voor een eerste test. Met 3 positieve tests op 170 konden we tevreden terugblikken op de resultaten van de eerste test. De betrokkenen werden toen ook al allemaal uitgenodigd voor de tweede test, zeven dagen later zoals het voorgeschreven is. Zodoende deed sporthal De Schans gisteren opnieuw dienst als testcentrum.

Tussen 18u00 en 20u00 passeerden opnieuw 169 personen voor de tweede test. Iedereen weet inmiddels dat het geen prettige test is maar de 148 kinderen tussen 2,5 en 12 jaar waren erg flink, net zoals de 21 volwassenen begeleiders/stagiars van ’t Speel-nestje en leerkrachten van de muziekschool. Er werd slechts hier en daar even een traantje gelaten.

De meesten konden opnieuw zelf het resultaat consulteren via MijnZol, de webpagina van Ziekenhuis Oost-Limburg. Maar we hebben net zoals de vorige keer iedereen ook telefonisch geinformeerd over het resultaat. Dat was super want er kwam geen enkele besmetting bij. Bij de telefoontjes en ook de tests mochten we veel positieve reacties ontvangen op de aanpak van deze crisis. Dat doet zeker deugd voor iedereen die zich hiervoor inzette.

Vanaf komende maandag herstart ’t Speel-nestje opnieuw haar werking zoals dat net voor de besmetting was, met name door opvang te voorzien op vijf plaatsen:
- in basisschool van Bommesaar Geistingen.
- in basisschool de Wieken Molenbeersel
- in basisschool de Maaskei Ophoven
- in ’t Speel-nestje (voor kinderen basisschool 3K Kinrooi)
- in het kleuterlokaaltje van basisschool 3K (voor kinderen van basisschool Icarus, De Wikke en ’t Schakeltje).

Omdat deze gespreide werking een extra inzet van personeel vraagt, zal er tijdelijk geen opvang voorzien kunnen worden op de schoolvrije – zogenaamde facultatieve) dagen.