Gemeente Gemeente Kinrooi

Fiets- en voetveer terug gratis vanaf 1 april

Gepubliceerd op  di 28 mrt 2023
Vanaf zaterdag 1 april komt het fiets- en voetveer tussen Ophoven en Ohé en Laak opnieuw in de Maas te liggen. In het nieuwe seizoen zullen de vaartijden een beetje aangepast worden. Goed nieuws is dat de overzet terug gratis is ... en dat is geen 1 aprilgrap.

De Maasveerpontjes vormen samen met het autoveerpont in Meeswijk een belangrijk verbindend element tussen de twee Limburgen. De pontjes - naast dat in Ophoven zijn er ook nog in Rotem en Uithoven - zijn essentieel voor het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei. Ze zijn ideaal om een fijne fietstocht of lange wandeling te maken aan de Grensmaas.

Bij het feestelijke startschot van het nieuwe vaarseizoen werd bekendgemaakt dat de overzet met een fiets- en voetveer gratis zal zijn vanaf 1 april 2023. Zo worden de veerpontjes op de Maas gelijkgetrokken met de andere Vlaamse veren, die voor de gebruiker ook gratis zijn. Het gratis maken van de veren zal het voor de Maasbewoners en toeristen nog aantrekkelijker maken om de rivier over te steken om een bezoekje te brengen aan de buren en winkels aan de overkant. 

Vanaf 1 april
Zoals altijd start het nieuwe vaarseizoen op de eerste zaterdag van april. In april varen de veertjes enkel in de weekends van 10u00 tot 18u00. Ook op Paasmaandag (10 april) en Koningsdag (27 april) zal dat het geval zijn. Vanaf mei varen ze iedere dag van 10u00 tot 18u00. In oktober hanteert men dezelfde regeling als in mei. Aan de regeling van het autoveer in Meeswijk verandert niets. 

Schippers gezocht
Wie geïnteresseerd is en een vaarbewijs bezit of haalt, mag zich melden bij het RivierPark Maasvallei