Gemeente Gemeente Kinrooi

Laatste (witte) manche van Bosloopcriterium

Gepubliceerd op  di 18 dec 2018
Afgelopen zondag 16 december werd op de Finse piste de slotmanche van het Bosloopcriterium georganiseerd. Ondanks de onverwachte sneeuwval daagden heel wat deelnemers op aan de Steenberg. Het zorgde voor veel mooie foto's.

De Buurtsportdiensten (Bocholt, Bree, Kinrooi, Maaseik, Peer, Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode) en Sport Vlaanderen verwelkomden 164 deelnemers op de afsluiting van de 24ste editie van het intergemeentelijk recreatief bosloopcriterium. Kinrooi had dit jaar de eer om de slotmanche te organiseren en deed dat samen met de collega's van de Buurtsportdiensten met een tevreden terugblik. 

Bij de zeven geslaagde boslopen waren gemiddeld 250 deelnemers per bosloop aanwezig. Van die groep zijn er ongeveer 150 winnaars van het criterium, dit is iedereen die aan 5 van de 7 boslopen deelnam. Zij kregen een hippe fleece handdoek als aandenken van het Bosloopcriterium 2018. Dankzij de steun van Sport Vlaanderen en het enthousiasme van alle recreatieve joggers gaan de Buurtsportdiensten in 2019 voor het 25-jarig jubileum. Zodra de data gekend zijn, zal de kalender online gezet worden. 

Foto's Bosloopcriterium Kinrooi 2018
Ben je benieuwd wie er zondag allemaal voor de lens van Piet Verheyden en Anita Flipkens voorbij jogde of leuk poseerde? Check dan zeker eens foto-album op de gemeentelijke Facebook-pagina. Tag diegene die dit niet mag missen.

Recreatief en laagdrempelig sinds 1995
Het Intergemeentelijk Recreatief Bosloopcriterium ontstond in 1995. Dit initiatief is in al die jaren goed gekend en werd ook door verschillende gemeenten en clubs gekopieerd. Het treffen werd mede door de steun van de Provinciale Sportdienst, BLOSO-Limburg en nu Sport Vlaanderen een succesverhaal. Het doel van de activiteit is nog steeds het regelmatig, recreatief sporten te promoten. Dus géén competitie met bestaande sportclubs maar het opvullen van hiaten in het lokale sportaanbod door om de veertien dagen telkens in een andere gemeente een bosloop te organiseren. De afstanden zijn 1, 3, 6, 9 en 12 km. Wie aan 5 van de 7 lopen deelneemt, behaalt het criterium en verdient een aandenken. Met dit unieke gemeentegrens overschrijdend initiatief, hebben de Buurtsportdiensten een succesvolle organisatie op poten gezet die perfect beantwoord aan de recreatieve loper, die in andere wedstrijdvormen vaak in de kou bleef staan.