Gemeente Gemeente Kinrooi

dossierhouder bibliotheek - gemeente Kinrooi

De gemeente Kinrooi is op zoek naar twee dossierbeheerders bibliotheek (m/v/x). Het betreft twee deeltijdse jobs (19u per week) in contractueel dienstverband van bepaalde duur tot 31 augustus 2024 in niveau C en weddeschaal C1/C2/C3 met optie op een vast contract later.

De uitdaging

Als onze nieuwe dossierbeheerder in de bibliotheek ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van de dagelijkse werking en speel je een cruciale rol in het beheren van onze collectie, specifiek afgestemd op de behoeften van onze doelgroepen. Je draagt bij aan het bedenken en adviseren over de implementatie van nieuwe trends en ontwikkelingen binnen de bibliotheekwereld. Dit is je kans om een bijdrage te leveren aan de toekomst en groei van onze bibliotheek.

Als dossierbeheerder werk je samen met ons team aan het versterken van de band tussen onze bibliotheek en externe belanghebbenden, met speciale aandacht voor het opbouwen van samenwerkingsverbanden met scholen en regionale partners:

 • Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van diverse administratieve taken binnen de bibliotheek, waaronder het verwelkomen van bezoekers en het verzorgen van het onthaal. Je beheert de ledenadministratie, verwerkt uitleningen en retourneringen van boeken en andere materialen.
 • Je werkt mee aan de opbouw van onze collectie. Je krijgt de kans om onze bibliotheekcollectie vorm te geven en te verrijken.
 • Je bent creatief betrokken bij het organiseren en faciliteren van diverse activiteiten, zoals lezingen, tentoonstellingen, workshops en themastands.
 • Daarnaast werk je nauw samen met scholen, waarbij je klas- en introductiebezoeken faciliteert en je ondersteunt bij het bevorderen van lees- en leerinitiatieven.
 • E-inclusie en Digitale Samenwerking: Je ondersteunt onze inspanningen om iedereen digitaal te includeren, waarbij de bibliotheek een essentiële rol speelt in het bevorderen van digitale vaardigheden en toegang tot informatie. Je kunt betrokken zijn bij het coördineren van initiatieven voor e-inclusie coaching en digitale projecten.

De perfecte match

 • Je beschikt over een diploma of getuigschrift van het hoger secundair onderwijs.
 • Je bent sociaal en kan vlot contact leggen. Je bent ordelijk, klantvriendelijk en correct in de afhandeling van de bibliotheektechnische taken en de uitleenadministratie.
 • Samen met het team draag je bij aan de dagelijkse werking van de bibliotheek.
 • Je staat in voor een goede bibliotheekcollectie voor de diverse doelgroepen.
 • Je bent behendig met computers en diverse digitale applicaties, en je zet je graag in voor ons initiatief rond digitale inclusie!
 • Je bent flexibel en proactief. Ons team van bibliotheek medewerkers werkt ook op zaterdagvoormiddag en in de avonduren (tot 19u00).

Ons aanbod

Een boeiende job met een interessant salaris, flexibele werkuren, maaltijdcheques ter waarde van 5,5 euro, fietsvergoeding, 35 dagen betaalde vakantie, 14 feestdagen, 2de pensioenpijler en voordelen via de GSD-v. Het bruto geïndexeerd maandsalaris bedraagt minimum 2.303,39€ en maximum 2.804,86€ . (Deze loonschalen zijn gebaseerd op een voltijdse tewerkstelling). Relevante beroepservaring kan tot een maximum van 10 jaar in rekening worden gebracht.

Nog vragen?

Vragen over de functie? Neem dan vrijblijvend contact op met Karen Verlinden bij de bibliotheek Kinrooi op 089 70 24 92 of via karen.verlinden@kinrooi.be

Het je vragen over de procedure? Aarzel niet om ons via vacatures@kinrooi.be te contacteren. Onderaan bij de downloads vind je de uitgebreide functiebeschrijving.

Interesse?

Geldig solliciteren kan enkel via vacatures@kinrooi.be door je cv, motivatiebrief in het Nederlands,  een kopie van het gevraagde diploma én een uittreksel strafregister te bezorgen tot ten laatste donderdag 22 februari 2024.

Selectieprocedure?

Sollicitatiegesprek op donderdag 29 februari 2024 in de voormiddag.