Gemeente Gemeente Kinrooi

Doe mee aan de gezondheidsenquête

Gepubliceerd op  ma 20 sep 2021
Eind september krijgen 1.500 inwoners van Kinrooi een uitnodiging in de bus om mee te doen aan de gezondheidsenquête. Samen met het wetenschappelijk instituut Sciensano en Logo Limburg gaat de gemeente Kinrooi op zoek naar de gezondheidssituatie van de inwoners.

Dankzij de gezondheidsenquête krijgt de gemeente Kinrooi nuttige informatie om het gezondheidsbeleid uit te werken op maat van de mensen in de gemeente. Ben je uitverkoren om mee te doen aan de bevraging? Doe dan zeker mee.  

Het is niet haalbaar om iedereen in Kinrooi te interviewen. Daarom worden 1.500 inwoners willekeurig geselecteerd. Eind september worden de uitnodigingsbrieven verstuurd naar de geselecteerde inwoners. Die hebben tien dagen tijd om de enquête online in te vullen met persoonlijke code. De verwerking van de antwoorden is volledig anoniem.  

De vragenlijst bevat uiteenlopende vragen over gezondheid. Zo worden onder andere vragen gesteld over lichaamsbeweging, voeding, alcohol- en tabaksgebruik, geestelijke gezondheid en de gezondheid in je omgeving.

Moet ik mee doen ?
Je deelname is vrijwillig. Indien je niet wenst deel te nemen, dan heeft dit voor jou geen verdere gevolgen. Toch hopen wij dat zo veel mogelijk mensen de vragenlijst zullen invullen, omdat enkel op die manier bruikbare informatie kan worden verzameld. Indien je bijkomende informatie wenst, kun je steeds contact opnemen met de dienst zorg en ouderen door te mailen naar zorgenouderen@kinrooi.be of te bellen naar 089 73 98 48 (niet op vrijdag).