Gemeente Gemeente Kinrooi

Diverse infosessies over milieu, klimaat en duurzaamheid

Gepubliceerd op  di 13 sep 2022
In de komende periode zijn er verschillende infomomenten of -sessies gepland omtrent duurzaamheid, milieu, klimaat en energie(besparen). Je bent van harte welkom om één of meer te volgen. Klik verder voor meer info en alle info om in te schrijven.

Infoavond Klimaatboom zoekt tuin

Op donderdag 29 september organiseren Centrum Duurzaam Groen en de gemeente Kinrooi om 19u30 de infoavond Klimaatboom zoekt tuin. Wil jij meer weten over de positieve eigenschappen van bomen in functie van klimaat, gezondheid, natuur en economie? Ben jij benieuwd welke boom je best kiest voor jouw tuin, hoe je een boom moet planten en onderhouden en hoe je een boomspiegel inricht? Dan kan je je via deze link inschrijven voor deze infoavond. Alle aanwezigen krijgen een kortingsbon van 20 euro voor de aankoop van een klimaatboom.

Waarom en hoe je tuin klimaatrobuust (her)inrichten

Tijdens deze infosessie op donderdag 20 oktober 2022 om 19u30 in het gemeentehuis (zaal B10 bovenverdieping) krijg je praktische handvaten om je tuin klimaatrobuust(er) (her) in te richten. Zo wordt jouw tuin een plek die de klimaatverandering aan kan en waar je het hele jaar door in kan vertoeven. Deze gratis infosessie in samenwerking met Centrum Duurzaam Groen, het Provinciaal natuurcentrum en de provincie Limburg duurt ongeveer 2,5 uur inclusief een pauze. Iedere deelnemer ontvangt een handige klimaattuinkrant en krijgt ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Hier vind je meer info over deze sessie. Inschrijven kan hier via het e-loket van de gemeentelijke website.

Infosessie snelle energiebesparing

Wie wil er in tijden van steeds hogere energiekosten zonder veel moeite en zonder grote investeringen niet besparen op zijn energiefactuur? Iedereen toch... Op donderdag 27 oktober 2022 is om 19u30 in het gemeentehuis de gratis infosessie snelle energiebesparing. In anderhalf uur geeft een energiespecialist je praktische info over het energieverbruik van huishoudtoestellen, verwarming, verlichting en de digitale meter. Deze sessie, boordevol verrassende energietips, in samenwerking met Fluvius en Bond Beter Leefmilieu kon wel eens snel volgeboekt zijn. Wacht dus niet te lang met inschrijven. Dat kan hier bij Fluvius.