Gemeente Gemeente Kinrooi

Dit weekend Kessenich kermis

Gepubliceerd op  wo 01 jul 2020
Wegens corona werden de eerste kermissen van het jaar afgelast maar komend weekend zal in Kessenich de draad terug opgepikt worden. De foorkramers zijn begonnen met de opbouw voor een kermis waarbij rekening gehouden zal worden met de coronamaatregelen die van toepassing zijn.

Het officieel besluit dat kermissen terug georganiseerd mogen worden, komt net op tijd voor Kessenich kermis die komend weekend plaats zal vinden. De foorkramers zullen zelf de nodige veiligheidsmaatregelen nemen conform het opgesteld protocol met de sectorfederatie en het ministerieel besluit. Aanstaande vrijdag is nog een overleg gepland om alles in goede banen te leiden. De randactiviteiten (Malbroek verbranden, Putvegen, kermiskoers,...) zullen echter niet doorgaan.

Eind augustus Molenbeersel kermis
Tegen de laatste zondag van augustus – Molenbeersel kermis – hopen we dat ook de randanimatie opnieuw plaats kan vinden. Dat zou de populaire kermisrun, de kermiskoers en de ambiance in de cafés ten goede komen. Voor de minder goed lopende kermissen deed het gemeentebestuur vorig jaar een aantal extra inspanningen om de kermis te doen heropleven.

Oproep deelnemers braderie en rommelmarkt
Geistingen kermis 2.0 kende een gigantisch succes vorig jaar. Het is de bedoeling om die lijn door te trekken maar vanzelfsprekend houdt het gemeentebestuur de vinger aan de pols voor wat betreft de verdere ontwikkeling van de pandemie. Wat kinderanimatie en blaasmuziek betreft, wordt nog even een afwachtende houding aangenomen.

Omdat vanaf vandaag de maatregelen voor markten versoepeld worden - en hopelijk zo blijven - zijn rommelmarkten ook opnieuw toegestaan. Vandaar ook dat de dienst vrije tijd al een oproep doet naar standhouders. Er was vorig jaar bij Geistingen kermis een heel leuke braderie en ook een rommelmarkt, twee initiatieven men graag wil herhalen op zondag 20 september 2020. Net zoals vorig jaar zal er géén standgeld gevraagd worden Geïnteresseerde deelnemers voor beide initiatieven – braderie en rommelmarkt - kunnen zich melden bij de dienst vrije tijd in GC De Stegel via 089 300 840 of per mail naar cultuur@kinrooi.be.