Gemeente Gemeente Kinrooi

Coronatest voor betrokkenen kinderopvang

Gepubliceerd op  do 11 feb 2021
Vandaag – donderdag 11 februari 2021 – is er een coronabesmetting vastgesteld bij twee kinderen van ’t Speel-nestje. Op aanraden van de coördinerend geneesheer van Eerstelijnszone Maasland Gerry Hurkens is de kinderopvang vanaf morgen gesloten voor alle betrokken kinderen.

De gemeente Kinrooi stelt alles in het werk om vandaag alle betrokkenen nog te testen op Covid-19 en om hen zo spoedig mogelijk te informeren. Voor de 178 betrokkenen – alle kinderen en begeleidsters die de voorbije twee dagen in ’t Speel-nestje waren – zijn we druk in de weer om vandaag nog een testing te organiseren in sporthal De Schans, tegenover de kinderopvang. De opvang vandaag is gewoon doorgegaan. Voor morgen gaan we momenteel nog na of opvang van niet-betrokkenen mogelijk is. Maar vanaf morgenavond is ’t Speel-nestje gesloten tot en met zondag 21 februari. De eerste schooldag na de krokusvakantie gaat de kinderopvang normaal gezien terug open.

De ouders van de betrokken kinderen worden hier allemaal persoonlijk over gecontacteerd hoe dat precies in zijn werk zal gaan. We hebben begrip voor de eventuele ongerustheid bij de betrokkenen maar willen hen vragen om even het telefoontje af te wachten. Onze diensten zijn volop in de weer om dit allemaal voor te bereiden en op te volgen.

#update donderdag 16u00
De betrokken schooldirecties zijn allemaal in kennis gesteld en de belactie naar de ouders is gestart.

#update donderdag 17u00
Sporthal De Schans is ingericht met vijf lijnen om de testing te kunnen organiseren. 

# update donderdag 20u15
Sporthal De Schans heeft vanavond dienst gedaan als testcentrum. 167 personen werden getest en 27 mensen kwamen helaas niet opdagen. De resultaten van de tests is na 24u beschikbaar. 't Speel-nestje zal iedere betrokkene hierover informeren.

#update vrijdag 18u00
Van de 170 tests zijn er drie personen positief. Alle ouders werden deze namiddag persoonlijk geïnformeerd over het resultaat en de gevolgen ervan. Zij die een negatief testresultaat hadden, worden op woensdag 17 februari verwacht voor de tweede test. 

Mail naar speelnestje@kinrooi.be of bel 089 56 56 91 (enkel voor dringende zaken aub)