Gemeente Gemeente Kinrooi

Brandweer

De Brandweerzone Oost-Limburg groepeert acht brandweerkorpsen die samen veertien steden en gemeenten beschermen. De beschermde steden en gemeenten zijn: As, Bilzen, Dilsen-Stokkem, Genk, Hoeselt, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Lanaken, Maaseik, Maasmechelen, Opglabbeek, Riemst, Voeren en Zutendaal. 

520 personeelsleden zijn verantwoordelijk voor de brandweerzorg van 303.710 inwoners op een grondgebied van 792,23 km2. Brandweer Maaseik is bevoegd voor interventies op het grondgebied van Maaseik en Kinrooi. 

In het kader van de snelste adequate hulp zullen, bij interventies, de fysieke gemeentegrenzen verdwijnen en zal het snelste korps de betreffende interventie uitvoeren. Deze toewijzing gebeurt softwarematig in het hulpcentrum 112 te Hasselt. Meer informatie over de brandweer vindt u op www.bwol.be.

Op bestuurlijk vlak vormen de burgemeesters van de betrokken gemeenten de zoneraad die tweemaandelijks vergadert. De dagorde van deze vergaderingen moet bekendgemaakt worden: u vindt ze hieronder bij de downloads.

Waarvoor kan je bij ons terecht?