Gemeente Gemeente Kinrooi

Brand parochiezaal Molenbeersel

Gepubliceerd op  vr 02 mrt 2018
Vannacht om 3u30 is er brand ontstaan in de oude parochiezaal van Molenbeersel. Inmiddels is gestart met de verdere afbraak en ruimingswerken. Meer info vindt u verder in dit bericht.

Geen leerlingen in nabijgelegen school
In basisschool De Wieken, gelegen tegen de parochiezaal, was er op vrijdag 2 maart een pedagogische studiedag. Leerlingen werden dus niet verwacht vandaag. De leerkrachten werden geïnformeerd door de directeur. De technische dienst heeft de leerkrachten geïnformeerd over de situatie.

Geen gevaar op asbest
Het gemeentebestuur had eerder reeds besloten dat de oude parochiezaal afgebroken zou worden. De afbraakwerken waren reeds gestart. Het dak met eternietplaten werd reeds verwijderd tijdens de krokusvakantie. Ook alle elektriciteit was reeds uit het gebouw gehaald. Enkele leien die er nog lagen werden verwijderd door de brandweer. Er zijn geen partikels van asbest verspreid. 

Verdere afbraak van de parochiezaal
Het gemeentebestuur had aannemer Croes aangesteld om de oude parochiezaal af te breken tijdens de krokus- en paasvakantie. Door het voorval van vannacht heeft het gemeentebestuur de aannemer gevraagd om de afbraakwerken sneller uit te voeren zodat de zaal spoedig opgeruimd is. Aannemer Croes zal normaliter daarvoor het ganse weekend doorwerken op de site. Om die reden kan het zijn dat het eerste gedeelte van de Smeetsstraat met momenten tijdelijk afgesloten is tussen de Weertersteenweg en het kruispunt met de Scheurstraat/Greuwkensstraat. De Kleine Scheurestraat blijft minstens het ganse weekend afgesloten. 

Toegang school en sporthal
De sporthal blijft toegankelijk langs de voorzijde van het gebouw (Smeetsstraat). De school is maandag enkel toegankelijk via de Scheurestraat. Parkeren in de Kleine Scheurestraat is zowel in het weekend en maandag nog niet mogelijk door de opruimingswerken op de site. Kleuters dienen maandag gebracht en gehaald te worden via de kleuterspeelplaats aan de Smeetsstraat. Andere leerlingen dienen zoals gebruikelijk naar school te komen via de Scheurestraat.