Gemeente Gemeente Kinrooi

Bolderkarren voor de Mooimakers

Gepubliceerd op  ma 27 jan 2020
Vanavond - maandag 27 januari 2020 - ontvangen een twintigtal Mooimakers een handige bolderkar, een bijkomend wapen in hun niet-aflatende strijd tegen zwerfvuil. Het gemeentebestuur overhandigde de karren in het bijzijn van de sponsors die dit initiatief ondersteunden.

In Kinrooi zijn er momenteel een twintigtal enthousiaste Mooimakers actief. Mooimakers zijn vrijwilligers die op regelmatige basis in een bepaald gebied zwerfvuil opruimen. Sommigen doen dat per fiets maar de meeste koppelen het aan een goede wandeling waarbij ze helaas nogal wat zwerfvuil verzamelen.

Één van de Mooimakers stelde een tijdje geleden de vraag of het mogelijk was om een bolderkar of iets dergelijks te voorzien. Dit zou het opruimwerk namelijk wat lichter maken. Naar analogie met de AED-toestellen in het straatbeeld werd bij lokale handelaars en ondernemers gepolst of zij wilden participeren in dit initiatief voor een mooier Kinrooi. Verschillende handelaars sprongen mee op de (bolder)kar waardoor het gemeentebestuur een ter beschikking kan stellen voor de Mooimakers die er eentje wensen. 

Op maandagavond 27 januari kregen de Mooimakers hun bolderkarren in het bijzijn van de sponsors. Bedankt Kiné de Goort, Biogas, houthandel Vanhove, Amerikaanse Stock Geelen, Amesco, Moonen/Prisma Worx, traiteur Peter Cremers, ergonomics Bombeke, Marec, VDS Electronics, JR Econsult, Segers brandstoffen, Botel, Karo Kinrooi, hoeve Het Bommesaarke en Press & Paper Clips.

Ook interesse om Mooimaker te worden? Check dan de info hier op de website.