Gemeente Gemeente Kinrooi

Bijscholingsmarathon voor sporttrainers

Gepubliceerd op  za 20 feb 2021
De Vlaamse Trainersschool (VTS) organiseert tussen 22 februari en 31 maart een marathon met meer dan 200 bijscholingen voor trainers. Op 6 weken tijd zullen meer dan 100 sportspecifieke thema’s én meer dan 100 sporttakoverschrijdende thema’s aangeboden worden via webinars en live streams.

Nu de meeste trainingsactiviteiten omwille van corona op een laag pitje staan, hebben de trainers een unieke opportuniteit om zich bij te scholen. Het doel is om minstens 10.000 trainers te bereiken. Het Vlaams ministerie van sport wil hen nieuwe inspiratie, kennis en vaardigheden aanreiken die ze dan meteen kunnen gebruiken zodra de normale sportclubwerking kan hervatten.

De meer dan 70.000 trainers, coaches of lesgevers in de meer dan 17.700 Vlaamse sportclubs zijn in normale tijden zeer actief met trainingen, lessen of wedstrijden. De coronacrisis heeft hier voor de meeste trainers grote verandering in gebracht. De meeste trainingen en wedstrijden zijn immers afgelast. De Vlaamse Trainersschool (VTS) zet in deze periode volop in op digitale bijscholing met webinars op de Dag van de Trainer (5 december 2020) en door diverse sportfederaties.

De Vlaamse Trainersschool organiseert tussen 22 februari en 31 maart op 42 dagen tijd een heuse bijscholingsmarathon. Elke trainer zal elke weekavond kunnen kiezen tussen 4 tot wel 25 verschillende bijscholingen. Er zullen in totaal meer dan 200 webinars en livestreams georganiseerd worden, waarbij meer dan 100 sportspecifieke thema’s én meer dan 100 sporttakoverschrijdende thema’s aangereikt worden. Trainers kunnen onder meer kiezen uit ethische of sociaal-maatschappelijke thema’s, EHBO, reanimatie met of zonder AED of sporttakoverschrijdende thema’s. Binnen- en buitenlandse topcoaches, wetenschappers en andere experts delen in een bondig format van ongeveer 1 uur 15 minuten hun visie en expertise. Zo zullen er op vrijdagen live streams georganiseerd worden met sprekers zoals Paul Van Den Bosch, Shane McLeod, Philip Mestdagh, Gert Vande Broek, Sergio Lara Bercial, Jan Boone, Romain Meusen, Maarten Vangramberen, ...

Meer info op www.sport.vlaanderen/vts-plus-marathon