Gemeente Gemeente Kinrooi

Bib-uitleenposten sluiten vanaf 2020

Gepubliceerd op  vr 13 dec 2019
De komende jaren wil het gemeentebestuur meer dan ooit inzetten op een moderne, klantgerichte dienstverlening. Een eerste noodzakelijke stap in de omvorming van de bibliotheek is de sluiting van de uitleenposten in Kessenich, Ophoven en Molenbeersel.

Om uiteenlopende redenen - organisatorisch, budgettair, bezoekersaantallen,…- is het openhouden van de uitleenposten niet langer verantwoord. Vanaf 1 januari 2020 zullen deze locaties enkel nog dienen als schoolbibliotheek voor begeleide klasuitleningen.

Voor de gewone leners zijn de uitleenposten gesloten. Door het aanbod te concentreren in de hoofdbibliotheek in Kinrooi, worden er heel wat nieuwe activiteiten mogelijk en kan ook de kwaliteit van de dienstverlening in de bib verbeteren.De gebruikers van de uitleenposten werden persoonlijk geïnformeerd tijdens hun recent bezoek. 

Bib aan huis als alternatief
Mensen die minder mobiel zijn of door ouderdom, handicap of ziekte niet in staat zijn de bib te bezoeken, kunnen beroep doen op Bib aan huis. Wil je zelf gebruik maken van deze dienst? Ken je iemand in jouw omgeving voor wie dit een oplossing kan zijn? Vraag dan meer info aan de balie of neem contact via 089 70 24 92.