Gemeente Gemeente Kinrooi

Betaalbare bouwplaatsen in Molenbeersel

Gepubliceerd op  di 04 sep 2018
Afgelopen maandag 3 september keurde de gemeenteraad de verkoopprijzen goed voor de nieuwe gemeentelijke bouwplaatsen in Molenbeersel. Kandidaat-kopers voor zo'n kavel zijn welkom in het gemeentehuis op woensdag 19 september om 19u30 voor een infoavond over de nieuwe gemeentelijke verkaveling.

25 bouwplaatsen in Molenbeersel, schuin tegenover Villa Pax en aansluitend op de Schurenbeemdstraat en later dit jaar 17 kavels in Kessenich, nabij sporthal de Dom: die zal het gemeentebestuur dit jaar nog te koop aanbieden aan een vooraf vastgestelde prijs, uitgaand van 120 euro per vierkante meter. Een kandidaat-koper mag nog geen andere woning of bouwplaats in volle eigendom hebben en moet minstens vijf jaar in België wonen. Dat zijn slechts enkele verkoopsvoorwaarden. Indien er verschillende kandidaten zijn voor dezelfde bouwplaats, bepaalt een puntensysteem aan wie het kavel zal verkocht worden.

Geïnteresseerden die meer willen weten over de bouwplaatsen in Molenbeersel, kunnen hier een uitgebreide infobundel downloaden. Die bevat een plan, de verkoopprijzen per kavel, de verkoopsvoorwaarden, enkele bouwvoorschriften en de uitleg hoe men zich kan inschrijven als kandidaat-koper. Dat dient te gebeuren aan de hand van een speciaal inschrijfformulier dat eveneens in de infobundel zit.

Kandidaat-kopers met serieuze interesse kunnen best aanwezig zijn tijdens de infoavond van woensdag 19 september om 19u30 in het gemeentehuis. Verder dient men er rekening mee te houden dat de inschrijving voor een bouwplaats in de nieuwe verkaveling te Molenbeersel dient te gebeuren voor 21 oktober 2018.