Gemeente Gemeente Kinrooi

Tijdelijke hinder op gemeentewegen

Gepubliceerd op  di 23 aug 2022
Eind deze week starten mits goede weersomstandigheden de bestrijkingswerken van diverse gemeentewegen. Dit levert in de betreffende straten een zeer tijdelijke hinder voor alle verkeer. Het gemeentebestuur rekent op uw begrip en vraagt om de plaatselijke signalisatie te volgen.

Het behoud van een goede wegeninfrastructuur vergt jaarlijks onderhoud of bestrijkingen
en overlagingen van een aantal wegen. Naar goede gewoonte voorziet de gemeente
Kinrooi hiervoor jaarlijks een budget. Eind deze week zal aannemer Eikenaar diverse
gemeentewegen onder voorzien van een nieuwe laag. Dat kan plaatselijk voor wat
tijdelijke hinder zorgen.

Reeds eerder dit jaar keurde de gemeenteraad het bestek goed voor de bestrijkingen van verschillende gemeentewegen. Volgende wegen of gedeelten ervan staan op de planning om dit jaar een onderhoudsbeurt te krijgen:
- Aan de Maas
- Donkstraat
- Houeykstraat
- Hunselerstraat
- Keyersstraat
- Keyersveld
- Kruisstraat
- Linssenstraat
- Meierstraat (weg naar sporthal)
- Steenpad
- Truyenstraat
- Winkelstraat
- parking sporthal Ophoven en toegangsweg naar basisschool de Maaskei.

Op stukjes van de Hurkenstraat, Oud Kevelaer, Zandbosstraat, Hofstraat, Bijhoevenweg, Schepersheidestraat, Rondstraat, Meierstraat, Vennerweg, Stalsstraat, Kromstraat en Winkeldervenstraat zijn kleinere werken met insnijdingen, frezen en asfalt bijwerken.

Aannemer Eikenaar start eind deze week met de werken. Donderdag 25, vrijdag 26 en maandag 29 augustus zijn er eerst plaatselijk herstellingswerken voorzien. Dat houdt in dat de aannemer freeswerken tot 4 cm diep in het wegdek maakt. Het verkeer kan dan ter plaatse nog altijd blijven doorgaan maar doet dat best in aangepaste snelheid of in een vertraagd tempo.

De eigenlijke bestrijkingswerken staan gepland op 30 en 31 augustus en op 1 september. Dat alles is natuurlijk – zoals steeds bij werken – onder voorbehoud van weersomstandigheden. Inmiddels werd de signalisatievergunning uitgebreid tot en met 9 september.

De aannemer zorgt ter plaatse voor de nodige signalisatie. Daar hou je best rekening mee.