Gemeente Gemeente Kinrooi

Bent u 1 van onze BE-Alert(e)-inwoners ?

Gepubliceerd op  di 01 okt 2019
Op donderdag 3 oktober krijgen alle Kinrooise inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert een test-sms en een test-mail. Kinrooi doet mee aan de nationale test van dit alarmeringskanaal, waarmee men burgers in een noodsituatie gemakkelijk en efficiënt kan informeren.

Op 4 juli 2018 deed de gemeente Kinrooi al eens mee aan een nationale test van BE-Alert, het alarmeringskanaal van FOD Binnenlandse zaken. Dat bestond toen één jaar en telde op dat moment 364 Kinrooise abonnee's. De test en verdere promotie achteraf heeft ervoor gezorgd dat er momenteel al 450 inwoners ingeschreven zijn voor BE-Alert.

Die krijgen in principe allemaal een testbericht per sms op 3 oktober: BE-Alert gemeente Kinrooi, dit is een TEST, géén reactie nodig. Zijn uw familie/vrienden al ingeschreven? Meer info: www.kinrooi.be/be-alert of www.be-alert.be.

In tegenstelling tot de voorgaande test zal nu ook de BE-Alert mail getest worden. Dat betekent dat de ingeschreven inwoners naast de test-sms ook een e-mail ontvangen. Bij de voorbereiding blijkt het om 653 sms'jes en 500 e-mails te gaan.  

Hoe inschrijven op BE-Alert?
Iedere inwoner kan zich online inschrijven via de website www.be-alert.be. Daar maakt de burger een persoonlijke fiche aan met een bestaand adres, telefoonnummer en een mailadres. Vanzelfsprekend is deze databank met persoonsgegevens beveiligd en zal BE-Alert enkel in noodsituaties gebruikt worden. Het is geenszins de bedoeling om de gegevens te gebruiken voor andere berichten, spam of reclame. De verstuurde berichten zijn gratis voor de ontvangers.