Gemeente Gemeente Kinrooi

Leuerbroek volledig afgesloten

Gepubliceerd op  di 21 feb 2023
In het weekend van 24-25-26 maart is de toegangsweg naar industriezone Leuerbroek volledig afgesloten voor alle verkeer. Dat weekend zal de firma Willemen Infra 1 kilometer asfalt op het oudste gedeelte van Leuerbroek vernieuwen.

OPGELET: werken uitgesteld naar 31 maart - Klik hier voor meer info.

Om de overlast te beperken, moet de aannemer deze werken in één weekend uitvoeren: ze starten op vrijdag 24 maart 2023 vanaf 7u00 met frees- en borstelwerken. Vanaf zaterdag volgen dan de asfalteringswerken en tegen zondagavond moet alles klaar zijn. Op die manier is Leuerbroek vanaf maandag 27 maart weer gewoon bereikbaar via de Weertersteenweg. 

Door deze werken is er dat weekend helemaal géén verkeer of mobiliteit mogelijk op het oude gedeelte van Leuerbroek (deel 1). Het nieuwe gedeelte (deel 2) blijft wel bereikbaar via de Neeroetersesteenweg. De technische dienst zal daarvooor de tractorsluis ter hoogte van Ergonomics tijdelijk overrijdbaar maken. Deel 2 is bereikbaar tot aan de verbindingsweg tussen het oude en nieuwe stuk Leuerbroek. Ook via die weg kan met tijdelijk niet op deel 1 geraken in het weekend van de asfalteringswerken.  Hou er dus rekening mee dat alle woningen, bedrijven of ondernemingen in deel 1 niet bereikbaar zijn. Betrokkenen of bezoekers kunnen hun voertuigen tijdelijk op deel 2 parkeren. Klik hier voor de Google Map over deze werken.  

Indien de weersomstandigheden niet gunstig zouden zijn op 24-25-26 maart, is het daaropvolgende weekend - van 31 maart tot en met 2 april - ingepland als reserve of alternatief voor deze werken. Deel dit bericht zoveel mogelijk met bedrijven, bewoners, bezoekers en klanten van industriezone Leuerbroek. Ter info vindt u hieronder ook de eerste bewonersbrief die gisteren verstuurd werd.