Gemeente Gemeente Kinrooi

Activeer "Mijn burgerprofiel"

Gepubliceerd op  di 30 mrt 2021
Om naast de uitnodiging per post ook online je uitnodiging voor vaccinatie te ontvangen, kan je best "Mijn burgerprofiel" activeren. Dit helpt eveneens de mensen van het callcenter om jou te contacteren indien er problemen zijn met de uitnodiging per post.

Op http://burgerprofiel.vlaanderen.be kunnen alle Vlamingen tegenwoordig heel wat attesten opvragen. Je vindt er ook je belangrijkste overheidsdocumenten terug. Sinds kort is er ook een extra module aan toegevoegd: ‘Uw COVID-19 vaccin’.

Elke burger die in aanmerking komt voor vaccinatie, krijgt behalve een uitnodiging per brief, ook standaard een uitnodiging op het burgerprofiel. Die komt bovendien veel sneller dan per brief, die enkele dagen onderweg kan zijn.

Je kan instellen dat je via e-mail op de hoogte gebracht wordt wanneer je de uitnodiging voor vaccinatie in het burgerprofiel is verschenen. Inloggen kan op de homepage bij ‘Meld u aan’. Dat kan met je elektronische identiteitskaart en een kaartlezer, via de mobiele app Itsme, met je beveiligingscode via sms of via de mobiele app. Daarna kan je op een gemakkelijke manier aanvinken dat je een mail wil krijgen bij elk nieuw document, dus ook bij je vaccinatie-uitnodiging.

Klik daarvoor op ‘Uw gegevens' in de gele balk bovenaan, en daarna op ‘Voorkeuren beheren’ onder je naam. Zodra je uitnodiging beschikbaar is, ontvang je een bericht in je mailbox.
Meer info vind je op www.vlaanderen.be/uw-overheid/mijn-burgerprofiel.