Gemeente Gemeente Kinrooi

6de Uni-K award voor Kuva Verswinkel

Gepubliceerd op  vr 06 mrt 2020
Deze avond reikten UNIZO Kinrooi en de gemeente Kinrooi opnieuw de Uni-K award uit. Een jury bepaalde wie van drie genomineerden deze erkenning in ontvangst mocht nemen. Kuva Verswinkel is inmiddels de zesde laureaat van deze prestigieuze lokale ondernemersaward.

De Uni-K award begon zoals altijd met kandidaatstellingen. Iedereen kon een bedrijf naar keuze voorstellen voor deze award. Unizo kreeg een 60-tal kandidaturen binnen. Daaruit selecteerde de jury drie genomineerden, met name café Beej Nelis, Kuva Verswinkel en Ergonomics.

Aan de hand van een bedrijfsbezoek aan de drie genomineerden bepaalde de jury de uiteindelijke winnaar van de Uni-K award. Dat werd Kuva Verswinkel, die na verschillende generaties nu gerund wordt door Theo Kunnen, zijn echtgenote en een gedreven team.

Naast de Uni-K award was er ook nog een publieksprijs of eigenlijk beter genoemd de prijs van de collega-ondernemers. Alle aanwezigen in GC De Stegel konden deze avond stemmen wie van de drie genomineerden met deze prijs aan de haal zou gaan. Toen de stemmen geteld waren, kwam Niels Gielen (café Beej Nelis) als winnaar uit de bus. 

Tot slot kende de jury ook nog een spotlight award toe aan een opmerkelijke onderneming of ondernemer die opvalt of uniek is in zijn vak. Voor de eerste keer ging deze prijs naar iemand die ook genomineerd was voor de Uni-K award, met name Ergonomics. Voor self-made man John Bombeke die met een eenmansbedrijf alles bedenkt, ontwikkelt en installeert om een productie ergonomischer te maken, was dit een leuke en terechte erkenning.

Voor de eerste keer vielen alle drie genomineerden in de prijzen tijdens hèt ondernemersfeest van Kinrooi. Voldoende reden om te feesten voor een after-party in GC De Stegel.