Gemeente Gemeente Kinrooi

100 jaar einde Eerste Wereldoorlog

Gepubliceerd op  ma 05 nov 2018
Deze maand worden er in Kinrooi tal van activiteiten georganiseerd rond de 100ste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Na de krokusplantactie aan de dodendraad te Molenbeersel, staat nu zondag een 11-november-viering gepland.

Op 25 oktober waren schoolkinderen en vrijwilligers vanuit Weert, Bocholt, Kinrooi, Maasgouw en Leudal bezig met het planten van de witte krokussen in het Belgisch-Nederlands grensgebied. Het resultaat - een wit krokuslint langs de Dodendraad - zal dit voorjaar zichtbaar zijn.  Afgelopen weekend bracht koninklijke fanfare Sint-Isidorus een prachtig concert in GC De Stegel onder de titel Remembrance. In de komende weken volgen nog enkele activiteiten.

Herdenking wapenstilstand Geistingen
Op zondag 11 november organiseert de gemeente Kinrooi samen met een aantal verenigingen een gezamenlijke 11 november-herdenking in de kerk en op het kerkhof te Geistingen. Om 8u40 verzamelen allen die mee willen doen aan deze viering bij de harmoniezaal in de Geistingenstraat nr. 15. Deelnemende verenigingen brengen liefst hun vlag mee. In stoet en onder begeleiding van het harmonie-orkest Geistingen-Ophoven trekt men dan naar de kerk van Geistingen. Tijdens de viering worden de vlaggen gegroet en wordt het Te Velde gespeeld. Na de viering gaat men in stoet naar het oude kerkhof waar de burgemeester een toespraak zal houden. Vervolgens wordt the Last Post gespeeld, gevolgd door de kranslegging. Er wordt afgesloten met het Belgisch volkslied. De viering wordt afgesloten met een gezellig samenzijn in het Orgelhuijs te Geistingen.

Andere activiteiten naar aanleiding van de herdenking WO I

vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 november om 20u00
Toneelvereniging De Reünie speelt De val van Louis - Poptorn-Producties - VVK 11 euro - GC De Stegel

zondag 11 november om 9u00
Viering wapenstilstand - kerk Geistingen (zie hierboven) 

dinsdag 13 november 2018 om 10u00
'17-'18 de Groote oorlog - monoloog Charlie Pasteleurs - 5 euro - GC De Stegel

zaterdag 17 november 2018 om 19u30
Achter het front  - themaconcert door koninklijke fanfare De Vrijheidszonen Kinrooi
De Bunker (Nelisveld 4), Kinrooi

dinsdag 27 november 2018 om 19u00
Grensgeval - film over de oorlog in Limburg en de dodendraad - 5 euro – GC De Stegel
ism de Geschied- en Heemkundige Kring