Gemeente Gemeente Kinrooi

Wil u goed geïnformeerd worden in een noodgeval ?

Gepubliceerd op  wo 02 aug 2017
Om ervoor te zorgen dat burgers tijdens een noodsituatie de juiste handelingen stellen, is een efficiënte alarmering zeer belangrijk.Dat kan via BE-Alert, het alarmeringskanaal van FOD Binnenlandse zaken. Schrijf u vandaag nog in zodat u goed geïnformeerd wordt ingeval van een noodsituatie.

De overheid moet haar burgers bij noodsituaties snel, duidelijk en efficiënt kunnen alarmeren. Dat kan via BE-Alert, een nationaal systeem bestemd voor alle veiligheidsactoren. Kinrooi tekende dit voorjaar reeds in voor dit systeem en roept nu zoveel mogelijk inwoners op om zich (online) aan te melden op www.be-alert.be.

Geregistreerde inwoners kunnen via verschillende kanalen – telefoon, sms, mail - bereikt worden in een noodsituatie àls ze zich hiervoor aanmelden. Dit is gratis voor de burger. De inschrijving kost maar enkele minuten tijd. Op dit moment zijn een 200-tal Kinrooise inwoners aangemeld als abonnee. Dat moeten er een pak meer worden !

Hoe inschrijven op BE-Alert?
Iedere inwoner kan zich online inschrijven via de website www.be-alert.be. Daar maakt de burger een persoonlijke fiche aan met een bestaand adres, telefoonnummer en een mailadres. Wie geen mailadres heeft, kan zich inschrijven via het offline formulier hieronder. Vanzelfsprekend is deze databank met persoonsgegevens beveiligd en zal BE-Alert enkel in noodsituaties gebruikt worden. Het is geenszins de bedoeling om de gegevens te gebruiken voor andere berichten, spam of reclame.

Een tweede manier dat BE-Alert - dankzij een unieke technologie - iemand kan verwittigen, is door een sms te sturen naar alle geconnecteerde mobiele telefoons op de plaats van het incident (dus niet gebaseerd op geregistreerde adressen). Hiervoor moeten de gemeente contact opnemen met het Crisiscentrum die onze boodschap in de gevraagde zone zal verspreiden. Ondanks deze tweede werkwijze is het zeker de moeite om ook in te schrijven voor BE-Alert. Surf naar www.be-alert.be en doe het meteen !