Gemeente Gemeente Kinrooi

Uni-K award voor fruitbedrijf Royakkers

Gepubliceerd op  wo 15 mrt 2017
Gisteravond - dinsdag 14 maart - vond de officiële uitreiking van de derde Uni-K award plaats in GC De Stegel. Aan het slot van deze feestelijke avond, georganiseerd door UNIZO Kinrooi, werd de nieuwe laureaat bekendgemaakt: Fruitbedrijf Royakkers.

Albert Royakkers runt een tuinbouwbedrijf in Kinrooi. Als specialist van aardbeien en blauwe bessen laten ze Kinrooi en omstreken smullen van hun lekkers en kapen ze geregeld op de veiling een primeur weg. Deze familiezaak is uitgegroeid tot een gedegen werkgever in de gemeente. De jury prees de onderneming als lokale werkgever die ambacht en kwaliteit hoog in het vaandel draagt.

Ondernemersorganisatie UNIZO Kinrooi wil door het uitreiken van deze Uni-K award, een zelfstandige ondernemer uit de gemeente Kinrooi, die zich op een creatieve, originele of innovatieve manier in de kijker heeft geplaatst, feliciteren en eeuwige Kinrooise roem verschaffen.

Eerdere edities werden gewonnen door Afwerkingsbedrijf Baens (2015) en Leo en Carine Henckens (2016). De andere genomineerden voor de editie 2017 waren - naast Fruitbedrijf Royakkers - Maco Elektriciteitswerken en VDS Electronics. Laatsgenoemde detailhandel in elektro kreeg de meeste stemmen van de aanwezigen en sleepte zo de publieksprijs in de wacht.

Net zoals vorig jaar was er ook een spotlight award. Daarmee wil de jury een bijzonder vakmanschap in de kijker zetten. Bij de winnaar van dit jaar - molenaar Theo Keijers van de Keijersmolen in Molenbeersel - kan er gerust gesproken worden van een life time achievement award

In de marge van de avond wist UNIZO Kinrooi voorzitter Juri De Groote nog te vertellen dat het project Hartveilige gemeente in samenwerking met het Rode Kruis en de lokale ondernemers erg goed verloopt. Er is al voldoende budget verzameld om de oorspronkelijk geplande bijkomende AED-toestellen aan te kunnen kopen. Met dat nieuws en een geslaagde uitreiking werd het samen met alle laureaten een leuke avond met veel blije gezichten.