Gemeente Gemeente Kinrooi

Terug naar school... hou het veilig

Gepubliceerd op  do 31 aug 2017
Morgen - vrijdag 1 september - komt het verkeer van en naar de scholen terug op gang. Zoals ieder jaar maakt de provincie Limburg alle ouders attent op veilig schoolverkeer. Ook in Kinrooi wordt een extra oogje in het zeil gehouden...

Voor de 16de keer op rij start het schooljaar met de provinciaal gecoördineerde thema-actie Veilig Schoolverkeer. Het is niet alleen terug opletten in de klas vanaf nu maar ook extra opletten in het verkeer. De schoolomgeving kan een rond de aankomst- en vertrektijden een druk verkeersknooppunt zijn. Sommige kinderen zijn misschien nog een beetje in vakantiestemming en veel weggebruikers zijn het minder druk verkeer van de zomermaanden gewoon. Opgelet dus !  

De lokale politie werkt mee aan de thema-actie en wijkagenten zullen maximaal aanwezig zijn in de schoolomgevingen van 1 tot 22 september. Ouders moeten het goede voorbeeld geven voor de kinderen: draag altijd uw gordel, respecteer de snelheid, parkeer correct en wees een heer of dame in het verkeer. Wees een voorbeeld voor de kinderen! Zij die per (brom)fiets naar school gaan, zorgen er best voor dat deze technisch in orde is.