Gemeente Gemeente Kinrooi

Reserveer uw geleid bezoek aan de Reuzedarm

Gepubliceerd op  do 15 jun 2017
In het kader van darmkankerpreventie ligt er eind september een levensgrote darm in GC De Stegel. Zoekt uw vereniging, school of instelling nog een leerrijke en originele activiteit? Reserveer dan nu een bezoek mét gids door de Reuzedarm. Laat u sensibiliseren en geef darmkanker geen kans!

Darmkanker is een ernstige ziekte die kan ontstaan door een slecht eet- en leefpatroon. Van 28 september tot en met 1 oktober wordt dat zeer duidelijk in de kleine zaal van GC De Stegel. Daar wordt dan een Reuzedarm opgesteld: een reusachtige opgeblazen constructie uit kunststof waar je doorheen kan wandelen terwijl een gids je vertelt wat er allemaal gebeurt met het voedsel dat er dagelijks passeert. Deze dikke - Alles OK op de WC - darm is een unicum in Vlaanderen en zeker een bezoekje waard!

Vrij bezoek - zonder inschrijving - is mogelijk op:
- donderdag 28 september van 13u00 tot 19u00 (VOLZET)
- vrijdag 29 september en zaterdag 30 september van 10u00 tot 19u30
- zondag 1 oktober van 10u00 tot 16u30

Als je er écht alles van wil weten, kan je op deze dagen ook een geleid bezoek met een speciaal opgeleide gids reserveren. Dat gaat het gemakkelijkste via dit formulier waar je de beschikbare momenten nog kan zien. Geleide bezoeken van groepen met maximum 10 personen kunnen enkel mits reservatie vooraf. Wacht niet te lang met reserveren. 

De expo met de Reuzedarm is tevens één van de activiteiten om het projectjaar Meer weten over gezond eten af te sluiten. Andere activiteiten zijn het dorpsrestaurant voor senioren (Langste én gezondste eettafel op 28 september) en een Food Market op zondag 1 oktober van 14u00 tot 17u00. U leest er meer over in de folder bij de downloads.