Gemeente Gemeente Kinrooi

Gemeentehuis via de achterdeur aub

Gepubliceerd op  zo 10 sep 2017
Op 18 september starten de werken voor de nieuwbouw van de technische dienst tegen het huidige gemeentehuis. Vanaf dan worden bezoekers vriendelijk gevraagd om de parking aan de achterzijde van het gemeentehuis te gebruiken en om ook langs de achterdeur naar het gemeentehuis te komen.

Eind augustus was de technische dienst druk in de weer om een groot gedeelte van de beplanting aan de achterzijde van het gemeentehuis te verwijderen. Daar moet op termijn de personeelsingang voor de technische dienst komen. Op 22 augustus vond een eerste coördinatievergadering plaats waarbij alle betrokken partijen het project overliepen. De voornaamste en meest ingrijpende wijziging tijdens de werken zal de gewijzigde toegang voor de bezoekers aan het gemeentehuis zijn.

De nieuwbouw van de technische dienst wordt tegen het huidige gemeentehuis aan gebouwd. Om die reden zal de hoofdingang van het gemeentehuis volledig afgesloten worden. Vanaf 18 september zullen dus de bezoekers enkel via de achterdeur het gemeentehuis kunnen bereiken. De personeelsparking aan de achterzijde van het gemeentehuis, te bereiken via de Manestraat en het dichtste bij de achterdeur, zal dan fungeren als publieksparking.

Het personeel zal tijdens de werken de wagen aan de voorzijde van het gebouw, de oorspronkelijke publieksparking, zetten en via een voetpad rond het gemeentehuis de achteringang kunnen bereiken want dat wordt de enige ingang naar het gemeentehuis gedurende ongeveer een jaar.

Als alles naar wens verloopt, zal de werf van de nieuwbouw klaar zijn tegen het bouwverlof van 2018. Daarna dienen wel de eigen afwerkingswerken nog te gebeuren. Het gaat om een totale oppervlakte van 7000 vierkante meter waar de afdeling Ruimte – de technische dienst en de dienst grondgebiedzaken - gehuisvest zal worden. Terreinafbakening, inplantingen burelen en werkplaatsen, afspuitinstallatie en tankstation, autoparking personeel, overdekte fietsparking personeel, auto- en fietsparking bezoekers, aanvoer- en afvoerwegen, stockeerplaatsen grond- en wegenismaterialen, tijdelijke opslagplaatsen eigen afval groen-grofvuil-ijzer, bufferbekken, enz… : het is allemaal opgenomen in het ontwerp. Naast het ontwerp van een nieuw administratief gedeelte (laagbouw) voor de administratie komt er ook een werkloods, een magazijn, diverse opslag- en herstellingswerkplaatsen (metaal, hout, signalisatie en onderhoud). Een vergaderruimte, een refter, kleedkamers, toilet- en doucheruimten zijn tevens voorzien in het nieuwe gebouw.