Gemeente Gemeente Kinrooi

WhatsApp-buurtpreventie borden in het straatbeeld

Gepubliceerd op  vr 04 aug 2017
De technische dienst is begonnen met de plaatsing van de borden "Let op! WhatsApp buurtpreventie". Omdat de gemeente met negen netwerken volledig gedekt is, zullen de borden overal in het straatbeeld verschijnen. Bent u nog niet aangesloten bij het BPN van uw buurt? Dat kan nog altijd.

Bij de opstart van de buurtpreventienetwerken (BPN) kwam al snel de vraag om dit ook aan te kondigen in het straatbeeld. De borden hebben een afschrikkend effect voor buurtbezoekers met minder goede bedoelingen. Anderzijds geeft het wellicht ook een impuls aan bewoners om zich ook aan te melden voor het BPN van hun buurt. Voor de WhatsApp-borden recycleerde de gemeente de zone 70-borden die eerder verwijderd moesten worden. Na een poetsbeurt en een nieuwe sticker worden ze nu geplaatst op een aantal strategische plaatsen. De TD zette de eerste borden in Kinrooi. Daarna komt Molenbeersel aan de beurt om vervolgens ook Kessenich, Ophoven en Geistingen te voorzien. Tegen eind augustus zouden alle borden er moeten staan. 

Sinds eind maart 2017 zijn er negen buurtpreventienetwerken actief in de gemeente Kinrooi. Daardoor is het mogelijk dat iedere inwoner kan aansluiten op het WhatsApp-netwerk van zijn of haar buurt. Dat is ook handig tijdens de vakantieperiode want zo kan men samen een buurt veiliger houden. Via WhatsApp, een app op de smartphone, kunnen gratis berichten verstuurd worden naar meerdere personen tegelijk. Natuurlijk gebeurt dit volgens bepaalde regels en afspraken. Het is niet de bedoeling dat het een reclame- of chatkanaal wordt.

Hoe de WhatsApp-buurtpreventiewerking precies werkt en tot welk netwerk u behoort, kan u hier vinden op deze website. Aansluiten bij het netwerk van uw buurt kan - mits akkoord met de afsprakennota - gemakkelijk via het e-loket.