Gemeente Gemeente Kinrooi

Teken mee voor een Bib voor iedereen

Gepubliceerd op  di 05 jun 2018
Sinds 2016 is een gemeente niet langer verplicht om een bibliotheek te hebben en kan ze zelf beslissen of ze deze dienstverlening aanbiedt of niet. Het college van burgemeester en schepenen ondertekende onlangs het bibcharter en garandeert daarmee dat de "bib voor iedereen" blijft in Kinrooi.

De bibliotheek van vandaag is ook morgen van belang. De bib is een laagdrempelige plek waar iedereen toegang krijgt tot informatie en cultuur. Een lokale bibliotheek staat met beide voeten in de lokale gemeenschap en het toegewijde personeel zet dagelijks alles op alles om iedereen de juiste service te geven. Ook nu gemeentes niet meer verplicht zijn om een bibliotheek in te richten, wil de gemeente Kinrooi dat graag zo houden. De Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie (VVBAD) heeft de grootschalige actie #bibvooriedereen gelanceerd. Hiermee willen ze het belang van de bibliotheken op de politieke agenda plaatsen. In Kinrooi is men zich bewust van dit belang. Eind april besliste het college van burgemeester en schepenen reeds om het bibliotheekcharter te ondertekenen en zo een sterk signaal te geven: de bib is belangrijk en blijft er voor iedereen.

Meer dan twintig organisaties en meer dan vijftig ambassadeurs steunen de actie #bibvooriedereen. We roepen iedereen die de bibliotheek een warm hart toedraagt op om ook het bibcharter te ondertekenen. Zo geven we samen een sterk signaal dat de bibliotheek belangrijk is én blijft. De bib is bovendien meer dan een plaats van en met informatie. Het is ook een sociale plek waar ontmoetingen ontstaan en sociaal contact bevorderd wordt. Ben je bewust van al deze belangen van een lokale bibliotheek? Teken dan het charter op www.bibvooriedereen.be of spring even binnen in de bibliotheek om het daar te ondertekenen.

Speurtocht naar de geheimen van het Maasland

Deze zomer hebben de vijf Maaslandse bibliotheken - Kinrooi, Maaseik, Dilsen-Stokkem, Maasmechelen en Lanaken – weer iets leuk in petto. Van 15 juni tot 30 augustus organiseren ze een speurtocht naar de geheimen van het Maasland. Deze interactieve quiz kan je in elk van de vijf Maaslandse bibliotheken spelen. Je vraagt gewoon een startcode in de bib en je kan meteen deelnemen met je tablet of smartphone. Heb je dat niet? Dan speel je gewoon mee in de bibliotheek zelf: er zijn toestellen beschikbaar. Iedereen die deze zomer meespeelt, maakt kans op een mooie prijs !