Gemeente Gemeente Kinrooi

Belbus Kinrooi ook naar het nieuwe ziekenhuis

Gepubliceerd op  do 30 nov 2017
Vanaf 1 januari 2018 krijgt belbus 720 er een belangrijke halte bij. Op aanvraag van het gemeentebestuur zal de Lijn vanaf dan ook het nieuwe ziekenhuis Maas en Kempen als mogelijke stopplaats opnemen.

Het ziekenhuis in Maaseik is een belangrijke bestemming vanuit de gemeente Kinrooi. Met de ingebruikname van het nieuwe complex aan de Diestersteenweg werd het gemeentebestuur attent gemaakt op het feit dat belbusgebruikers niet rechtstreeks aan het nieuwe ziekenhuis konden geraken. Ze konden de belbus tot Maaseik nemen maar moesten vervolgens een andere lijnbus nemen om op hun bestemming te geraken. Voor minder mobiele inwoners - toch een belangrijke doelgroep van de belbus - was dit nogal onpraktisch. De gemeente Kinrooi kaartte deze tekortkoming aan bij De Lijn en die liet vandaag het goede nieuws weten.

Vanaf 1 januari 2018 zullen de belbusgebruikers ook het nieuwe ziekenhuis Maas en Kempen als halte kunnen opgeven. Belbus 720 zal dan voor de deur van het ziekenhuis stoppen. 

Meer info over belbus 720 vindt u hier op de site van de Lijn. Hou er wel rekening mee dat daar voorlopig nog enkel de halte aan het oude ziekenhuis bij vermeld is. De nieuwe halte wordt in gebruik genomen vanaf 2018.