Gemeente Gemeente Kinrooi

Bent u 1 van de 364 BE-Alert(e)-inwoners ?

Gepubliceerd op  wo 04 jul 2018
Vandaag omstreeks 10u00 kregen alle Kinrooise inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert een sms van het nummer 8686. Kinrooi deed mee aan de nationale test van dit alarmeringskanaal, waarmee men burgers in een noodsituatie gemakkelijk en efficiënt kan informeren.

BE-Alert, het alarmeringskanaal van FOD Binnenlandse zaken, bestaat één jaar. Om nog meer mensen aan te zetten om zich te registreren, werd de gebruikelijke test op de eerste donderdag van de maand deze keer op grotere schaal georganiseerd. Maar liefst 92 gemeenten deden mee aan de test. In Kinrooi ontvingen 364 personen deze test-sms: BE-Alert gemeente Kinrooi: dit is een TEST, géén reactie nodig. Zijn uw familie en vrienden al ingeschreven? Meer info op www.kinrooi.be of www.be-alert.be. Geregistreerde inwoners kunnen via verschillende kanalen – telefoon, sms, mail - bereikt worden in een noodsituatie àls ze zich hiervoor aanmelden. Dit is gratis voor de burger. 

Hoe inschrijven op BE-Alert?
Iedere inwoner kan zich online inschrijven via de website www.be-alert.be. Daar maakt de burger een persoonlijke fiche aan met een bestaand adres, telefoonnummer en een mailadres. Vanzelfsprekend is deze databank met persoonsgegevens beveiligd en zal BE-Alert enkel in noodsituaties gebruikt worden. Het is geenszins de bedoeling om de gegevens te gebruiken voor andere berichten, spam of reclame.

Een tweede manier om nog meer mensen te bereiken is Alert-SMS. Dan stuurt het Crisiscentrum een sms naar alle geconnecteerde mobiele telefoons op de plaats van het incident (dus niet gebaseerd op geregistreerde adressen). Ondanks deze tweede werkwijze is het zeker de moeite om ook in te schrijven voor BE-Alert. Surf naar www.be-alert.be en doe het meteen !