Gemeente Gemeente Kinrooi

Haal een kip als afvalverwerker in huis

Gepubliceerd op  za 15 apr 2017
Van 18 april tot 30 september organiseert Limburg.net een kippen- en hokkenactie. Zij delen dit jaar 650 bonnen van 30 euro uit waarmee u korting krijgt bij het kopen van een kippenhok. Kippen zijn dol op tafelrestjes, onkruid en gras en zijn daardoor ideale afvalverwerkers!

Eén kip kan jaarlijks tot 50 kg keuken- en tuinafval verorberen. Met de nodige ruimte in uw tuin én de juiste verzorging zullen deze dames heel wat afval verwerken.

Net zoals vorig jaar kan u tegen voordelige voorwaarden deze afvalwerkers in (huis) de tuin halen. Limburg.net deelt bonnen uit waarmee u bij deelnemende handelaren een kip kan gaan afhalen. Maar nieuw dit jaar is de hokkenactie. Limburg.net deelt 650 bonnen van 30 euro uit waarmee u 30 euro korting krijgt bij het kopen van een kippenhok.

Als u 625 punten bij elkaar heeft gescharreld op uw limburg.net-account kan u ze inruilen voor een kip. Log hier in met uw identiteitskaart en een e-ID-reader (een kaartlezer) en u kan dan zien op welke manier u punten kan verdienen.

Een bon voor een kippenhok kan u vanaf 18 april hier online aanvragen. De eerste 650 hebben geluk en krijgen een bon opgestuurd via de post. Hier geldt 1 bon per adres of gezin.De bon is ook enkel geldig voor de aankoop van een duurzaam kippenhok. Uw tuincentrum is op de hoogte van de voorwaarden.

Kippen houden en het plaatsen van een hok is niet zo moeilijk maar vraagt toch wat basiskennis en praktisch inzicht. Wil u meer weten over het houden van kippen, vraag dan onze gratis kippengids aan via communicatie@limburg.net.